Få øjnene op for upåagtet faglighed

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  Abstract

  I artiklen diskuteres, hvordan pædagogisk faglighed er med til at forme almindelige hverdagssituationer. Forfatteren har i et forskningsprojekt på RUC arbejdet med at analysere den upåagtede faglighed i pædagogisk arbejde i daginstitutioner. Målet med projektet var at nærme sig den upåagtede faglighed og give rutiner og hverdagsoplevelser en anden plads, end det ofte opleves muligt.
  Opmærksomheden på den pædagogiske faglighed, der er upåagtet og forbundet med gennemførelse af vellykkede rutiner, kommer under pres, når opmærksomheden i hverdagen og på personalemøder bliver rettet mod planlagte aktiviteter, tests og dokumentationer af læring.
  Det vurderes i artiklen, at en synliggørelse, kvalificering og udvikling af rutiner og upåagtet faglighed kan være med til at fastholde et bredere blik på den opgave, daginstitutionerne har.
  Original languageDanish
  JournalVera : tidsskrift for pædagoger
  Volume68
  Pages (from-to)21-27
  Number of pages7
  ISSN1397-4157
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  @article{2a766f0f3962469b87825d10987cb8e3,
  title = "F{\aa} {\o}jnene op for up{\aa}agtet faglighed",
  abstract = "I artiklen diskuteres, hvordan p{\ae}dagogisk faglighed er med til at forme almindelige hverdagssituationer. Forfatteren har i et forskningsprojekt p{\aa} RUC arbejdet med at analysere den up{\aa}agtede faglighed i p{\ae}dagogisk arbejde i daginstitutioner. M{\aa}let med projektet var at n{\ae}rme sig den up{\aa}agtede faglighed og give rutiner og hverdagsoplevelser en anden plads, end det ofte opleves muligt.Opm{\ae}rksomheden p{\aa} den p{\ae}dagogiske faglighed, der er up{\aa}agtet og forbundet med gennemf{\o}relse af vellykkede rutiner, kommer under pres, n{\aa}r opm{\ae}rksomheden i hverdagen og p{\aa} personalem{\o}der bliver rettet mod planlagte aktiviteter, tests og dokumentationer af l{\ae}ring.Det vurderes i artiklen, at en synligg{\o}relse, kvalificering og udvikling af rutiner og up{\aa}agtet faglighed kan v{\ae}re med til at fastholde et bredere blik p{\aa} den opgave, daginstitutionerne har.",
  keywords = "P{\ae}dagogfaglighed, Hverdagsliv, Rutiner i arbejdet",
  author = "Niels Warring",
  year = "2014",
  language = "Dansk",
  volume = "68",
  pages = "21--27",
  journal = "Vera : tidsskrift for p{\ae}dagoger",
  issn = "1397-4157",

  }

  Få øjnene op for upåagtet faglighed. / Warring, Niels.

  In: Vera : tidsskrift for pædagoger, Vol. 68, 2014, p. 21-27.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Få øjnene op for upåagtet faglighed

  AU - Warring, Niels

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - I artiklen diskuteres, hvordan pædagogisk faglighed er med til at forme almindelige hverdagssituationer. Forfatteren har i et forskningsprojekt på RUC arbejdet med at analysere den upåagtede faglighed i pædagogisk arbejde i daginstitutioner. Målet med projektet var at nærme sig den upåagtede faglighed og give rutiner og hverdagsoplevelser en anden plads, end det ofte opleves muligt.Opmærksomheden på den pædagogiske faglighed, der er upåagtet og forbundet med gennemførelse af vellykkede rutiner, kommer under pres, når opmærksomheden i hverdagen og på personalemøder bliver rettet mod planlagte aktiviteter, tests og dokumentationer af læring.Det vurderes i artiklen, at en synliggørelse, kvalificering og udvikling af rutiner og upåagtet faglighed kan være med til at fastholde et bredere blik på den opgave, daginstitutionerne har.

  AB - I artiklen diskuteres, hvordan pædagogisk faglighed er med til at forme almindelige hverdagssituationer. Forfatteren har i et forskningsprojekt på RUC arbejdet med at analysere den upåagtede faglighed i pædagogisk arbejde i daginstitutioner. Målet med projektet var at nærme sig den upåagtede faglighed og give rutiner og hverdagsoplevelser en anden plads, end det ofte opleves muligt.Opmærksomheden på den pædagogiske faglighed, der er upåagtet og forbundet med gennemførelse af vellykkede rutiner, kommer under pres, når opmærksomheden i hverdagen og på personalemøder bliver rettet mod planlagte aktiviteter, tests og dokumentationer af læring.Det vurderes i artiklen, at en synliggørelse, kvalificering og udvikling af rutiner og upåagtet faglighed kan være med til at fastholde et bredere blik på den opgave, daginstitutionerne har.

  KW - Pædagogfaglighed

  KW - Hverdagsliv

  KW - Rutiner i arbejdet

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 68

  SP - 21

  EP - 27

  JO - Vera : tidsskrift for pædagoger

  JF - Vera : tidsskrift for pædagoger

  SN - 1397-4157

  ER -