E-indkøb i de danske kommuner 2004

Translated title of the contribution: E-procurement in local Danish government 2004

Helle Zinner Henriksen, Kim Viborg Andersen, Niels Christian Juul

  Research output: Working paperResearch

  Abstract

  Sammenfatning af undersøgelsen En netop gennemført spørgeskemaundersøgelse afdækker et betydeligt skift i kommunernes anvendelse af Internettet til indkøb i 2004 i forhold til to og fem år tidligere, hvor tilsvarende undersøgelser blev gennemført. Hvor det i 2002 var de mindre kommuner der var bedre til at søge information om vareindkøb på nettet, er dette billede dramatisk ændret i 2004. De mellemstore kommuner og store kommuner har distanceret de mindre kommuner. Det er overvejende de store kommuner der anvender e-indkøb og udnytter en stor del af de muligheder e-indkøb giver. De danske kommuner har i betydeligt omfang taget Internettet til sig på indkøbsområdet. Fra for fem år siden at være stort set uberørt af Internettet, er det i dag mindre end 2 procent der ikke køber ind via Internettet dagligt, ugentligt eller månedligt. De danske kommuner klarer sig ikke bare godt vurderet ud fra tidligere års præstationer, men også sammenlignet med norske kommuner som har indgået i undersøgelsen. De norske kommuner der medvirkede i undersøgelsen, er således på samme niveau, som de danske var for godt to år siden. Undersøgelsen viser, at den væsentligste drivkraft for implementering er forbedring af arbejdsrutiner, mens økonomiske besparelser kommer længere nede af listen. Trods den positive vurdering af mulighederne for bedre arbejdsrutiner og økonomiske besparelser, er kun 3% af kommunernes leverandører e-indkøbs leverandører, mindre end 1% af kommunernes indkøbsbudget anvendes online og blot 3% af kommunernes fakturaer modtages som e-fakturaer.
  Original languageDanish
  Place of PublicationCopenhagen
  PublisherCopenhagen Business School
  Edition1
  Pages1-24
  Number of pages24
  Publication statusPublished - 2005

  Cite this

  Henriksen, H. Z., Andersen, K. V., & Juul, N. C. (2005). E-indkøb i de danske kommuner 2004. (1 ed.) (pp. 1-24). Copenhagen: Copenhagen Business School.
  Henriksen, Helle Zinner ; Andersen, Kim Viborg ; Juul, Niels Christian. / E-indkøb i de danske kommuner 2004. 1. ed. Copenhagen : Copenhagen Business School, 2005. pp. 1-24
  @techreport{147557e052be11dba4bc000ea68e967b,
  title = "E-indk{\o}b i de danske kommuner 2004",
  abstract = "Sammenfatning af unders{\o}gelsen En netop gennemf{\o}rt sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelse afd{\ae}kker et betydeligt skift i kommunernes anvendelse af Internettet til indk{\o}b i 2004 i forhold til to og fem {\aa}r tidligere, hvor tilsvarende unders{\o}gelser blev gennemf{\o}rt. Hvor det i 2002 var de mindre kommuner der var bedre til at s{\o}ge information om vareindk{\o}b p{\aa} nettet, er dette billede dramatisk {\ae}ndret i 2004. De mellemstore kommuner og store kommuner har distanceret de mindre kommuner. Det er overvejende de store kommuner der anvender e-indk{\o}b og udnytter en stor del af de muligheder e-indk{\o}b giver. De danske kommuner har i betydeligt omfang taget Internettet til sig p{\aa} indk{\o}bsomr{\aa}det. Fra for fem {\aa}r siden at v{\ae}re stort set uber{\o}rt af Internettet, er det i dag mindre end 2 procent der ikke k{\o}ber ind via Internettet dagligt, ugentligt eller m{\aa}nedligt. De danske kommuner klarer sig ikke bare godt vurderet ud fra tidligere {\aa}rs pr{\ae}stationer, men ogs{\aa} sammenlignet med norske kommuner som har indg{\aa}et i unders{\o}gelsen. De norske kommuner der medvirkede i unders{\o}gelsen, er s{\aa}ledes p{\aa} samme niveau, som de danske var for godt to {\aa}r siden. Unders{\o}gelsen viser, at den v{\ae}sentligste drivkraft for implementering er forbedring af arbejdsrutiner, mens {\o}konomiske besparelser kommer l{\ae}ngere nede af listen. Trods den positive vurdering af mulighederne for bedre arbejdsrutiner og {\o}konomiske besparelser, er kun 3{\%} af kommunernes leverand{\o}rer e-indk{\o}bs leverand{\o}rer, mindre end 1{\%} af kommunernes indk{\o}bsbudget anvendes online og blot 3{\%} af kommunernes fakturaer modtages som e-fakturaer.",
  author = "Henriksen, {Helle Zinner} and Andersen, {Kim Viborg} and Juul, {Niels Christian}",
  note = "Ogs{\aa} publiceret i B{\o}rsens {"}Interneth{\aa}ndbogen, kapitel 5-3{"}.",
  year = "2005",
  language = "Dansk",
  pages = "1--24",
  publisher = "Copenhagen Business School",
  edition = "1",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Copenhagen Business School",

  }

  Henriksen, HZ, Andersen, KV & Juul, NC 2005 'E-indkøb i de danske kommuner 2004' 1 edn, Copenhagen Business School, Copenhagen, pp. 1-24.

  E-indkøb i de danske kommuner 2004. / Henriksen, Helle Zinner; Andersen, Kim Viborg; Juul, Niels Christian.

  1. ed. Copenhagen : Copenhagen Business School, 2005. p. 1-24.

  Research output: Working paperResearch

  TY - UNPB

  T1 - E-indkøb i de danske kommuner 2004

  AU - Henriksen, Helle Zinner

  AU - Andersen, Kim Viborg

  AU - Juul, Niels Christian

  N1 - Også publiceret i Børsens "Internethåndbogen, kapitel 5-3".

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Sammenfatning af undersøgelsen En netop gennemført spørgeskemaundersøgelse afdækker et betydeligt skift i kommunernes anvendelse af Internettet til indkøb i 2004 i forhold til to og fem år tidligere, hvor tilsvarende undersøgelser blev gennemført. Hvor det i 2002 var de mindre kommuner der var bedre til at søge information om vareindkøb på nettet, er dette billede dramatisk ændret i 2004. De mellemstore kommuner og store kommuner har distanceret de mindre kommuner. Det er overvejende de store kommuner der anvender e-indkøb og udnytter en stor del af de muligheder e-indkøb giver. De danske kommuner har i betydeligt omfang taget Internettet til sig på indkøbsområdet. Fra for fem år siden at være stort set uberørt af Internettet, er det i dag mindre end 2 procent der ikke køber ind via Internettet dagligt, ugentligt eller månedligt. De danske kommuner klarer sig ikke bare godt vurderet ud fra tidligere års præstationer, men også sammenlignet med norske kommuner som har indgået i undersøgelsen. De norske kommuner der medvirkede i undersøgelsen, er således på samme niveau, som de danske var for godt to år siden. Undersøgelsen viser, at den væsentligste drivkraft for implementering er forbedring af arbejdsrutiner, mens økonomiske besparelser kommer længere nede af listen. Trods den positive vurdering af mulighederne for bedre arbejdsrutiner og økonomiske besparelser, er kun 3% af kommunernes leverandører e-indkøbs leverandører, mindre end 1% af kommunernes indkøbsbudget anvendes online og blot 3% af kommunernes fakturaer modtages som e-fakturaer.

  AB - Sammenfatning af undersøgelsen En netop gennemført spørgeskemaundersøgelse afdækker et betydeligt skift i kommunernes anvendelse af Internettet til indkøb i 2004 i forhold til to og fem år tidligere, hvor tilsvarende undersøgelser blev gennemført. Hvor det i 2002 var de mindre kommuner der var bedre til at søge information om vareindkøb på nettet, er dette billede dramatisk ændret i 2004. De mellemstore kommuner og store kommuner har distanceret de mindre kommuner. Det er overvejende de store kommuner der anvender e-indkøb og udnytter en stor del af de muligheder e-indkøb giver. De danske kommuner har i betydeligt omfang taget Internettet til sig på indkøbsområdet. Fra for fem år siden at være stort set uberørt af Internettet, er det i dag mindre end 2 procent der ikke køber ind via Internettet dagligt, ugentligt eller månedligt. De danske kommuner klarer sig ikke bare godt vurderet ud fra tidligere års præstationer, men også sammenlignet med norske kommuner som har indgået i undersøgelsen. De norske kommuner der medvirkede i undersøgelsen, er således på samme niveau, som de danske var for godt to år siden. Undersøgelsen viser, at den væsentligste drivkraft for implementering er forbedring af arbejdsrutiner, mens økonomiske besparelser kommer længere nede af listen. Trods den positive vurdering af mulighederne for bedre arbejdsrutiner og økonomiske besparelser, er kun 3% af kommunernes leverandører e-indkøbs leverandører, mindre end 1% af kommunernes indkøbsbudget anvendes online og blot 3% af kommunernes fakturaer modtages som e-fakturaer.

  M3 - Working paper

  SP - 1

  EP - 24

  BT - E-indkøb i de danske kommuner 2004

  PB - Copenhagen Business School

  CY - Copenhagen

  ER -

  Henriksen HZ, Andersen KV, Juul NC. E-indkøb i de danske kommuner 2004. 1 ed. Copenhagen: Copenhagen Business School. 2005, p. 1-24.