Doping, amazoner og supermænd

Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten?

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Hvad får unge mennesker til at stræbe efter en karriere i idrættens elite, selvom det betyder hårdt dagligt arbejde i en lang årrække? Og er eliteidrætten overhovedet et felt for sundhed og selvrealisering, eller er den nærmere en ramme for vold og magt, forbundet med uhørt selvplageri?

Det er nogle af de centrale spørgsmål i Elitesportens virkeligehed, som rummer interview med ti kendte og succesfulde eliteidrætsfolk, der alle har gennemlevet en bemærkelsesværdig karriere også uden for idrættens verden.

Bogen afrundes med seks teoretiske tekster, der berører væsentlige sider af elitesporten, såsom udviklingstendenser, vold, doping, forholdet til befolkningen og talentpleje.
Original languageDanish
Title of host publicationElitesportens virkelighed : Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen
EditorsSteen Brock
Number of pages25
Place of PublicationÅrhus
PublisherAarhus Universitetsforlag
Publication date2007
Pages261-285
ISBN (Print)8779340202
Publication statusPublished - 2007

Cite this

Petersen, T. S. (2007). Doping, amazoner og supermænd: Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten? In S. Brock (Ed.), Elitesportens virkelighed: Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen (pp. 261-285). Århus: Aarhus Universitetsforlag.
Petersen, Thomas Søbirk. / Doping, amazoner og supermænd : Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten?. Elitesportens virkelighed: Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen. editor / Steen Brock. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2007. pp. 261-285
@inbook{c5b5cd40f8a511db91c8000ea68e967b,
title = "Doping, amazoner og superm{\ae}nd: Hvor b{\o}r gr{\ae}nsen g{\aa} for brug af medicinske stoffer i idr{\ae}tten?",
abstract = "Hvad f{\aa}r unge mennesker til at str{\ae}be efter en karriere i idr{\ae}ttens elite, selvom det betyder h{\aa}rdt dagligt arbejde i en lang {\aa}rr{\ae}kke? Og er eliteidr{\ae}tten overhovedet et felt for sundhed og selvrealisering, eller er den n{\ae}rmere en ramme for vold og magt, forbundet med uh{\o}rt selvplageri?Det er nogle af de centrale sp{\o}rgsm{\aa}l i Elitesportens virkeligehed, som rummer interview med ti kendte og succesfulde eliteidr{\ae}tsfolk, der alle har gennemlevet en bem{\ae}rkelsesv{\ae}rdig karriere ogs{\aa} uden for idr{\ae}ttens verden. Bogen afrundes med seks teoretiske tekster, der ber{\o}rer v{\ae}sentlige sider af elitesporten, s{\aa}som udviklingstendenser, vold, doping, forholdet til befolkningen og talentpleje.",
keywords = "doping, etik, WADA, EPO, Sport",
author = "Petersen, {Thomas S{\o}birk}",
year = "2007",
language = "Dansk",
isbn = "8779340202",
pages = "261--285",
editor = "Steen Brock",
booktitle = "Elitesportens virkelighed",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

Petersen, TS 2007, Doping, amazoner og supermænd: Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten? in S Brock (ed.), Elitesportens virkelighed: Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen. Aarhus Universitetsforlag, Århus, pp. 261-285.

Doping, amazoner og supermænd : Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten? / Petersen, Thomas Søbirk.

Elitesportens virkelighed: Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen. ed. / Steen Brock. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2007. p. 261-285.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

TY - CHAP

T1 - Doping, amazoner og supermænd

T2 - Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten?

AU - Petersen, Thomas Søbirk

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - Hvad får unge mennesker til at stræbe efter en karriere i idrættens elite, selvom det betyder hårdt dagligt arbejde i en lang årrække? Og er eliteidrætten overhovedet et felt for sundhed og selvrealisering, eller er den nærmere en ramme for vold og magt, forbundet med uhørt selvplageri?Det er nogle af de centrale spørgsmål i Elitesportens virkeligehed, som rummer interview med ti kendte og succesfulde eliteidrætsfolk, der alle har gennemlevet en bemærkelsesværdig karriere også uden for idrættens verden. Bogen afrundes med seks teoretiske tekster, der berører væsentlige sider af elitesporten, såsom udviklingstendenser, vold, doping, forholdet til befolkningen og talentpleje.

AB - Hvad får unge mennesker til at stræbe efter en karriere i idrættens elite, selvom det betyder hårdt dagligt arbejde i en lang årrække? Og er eliteidrætten overhovedet et felt for sundhed og selvrealisering, eller er den nærmere en ramme for vold og magt, forbundet med uhørt selvplageri?Det er nogle af de centrale spørgsmål i Elitesportens virkeligehed, som rummer interview med ti kendte og succesfulde eliteidrætsfolk, der alle har gennemlevet en bemærkelsesværdig karriere også uden for idrættens verden. Bogen afrundes med seks teoretiske tekster, der berører væsentlige sider af elitesporten, såsom udviklingstendenser, vold, doping, forholdet til befolkningen og talentpleje.

KW - doping

KW - etik

KW - WADA

KW - EPO

KW - Sport

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 8779340202

SP - 261

EP - 285

BT - Elitesportens virkelighed

A2 - Brock, Steen

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Århus

ER -

Petersen TS. Doping, amazoner og supermænd: Hvor bør grænsen gå for brug af medicinske stoffer i idrætten? In Brock S, editor, Elitesportens virkelighed: Ti udøvere og otte forskere om livet i og uden for arenaen. Århus: Aarhus Universitetsforlag. 2007. p. 261-285