Det ”sociale” og arbejdets værd(ier) i sociale virksomheder

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

Abstract

Idéen om sociale virksomheder (herefter SV) placerer sig eksplicit midt i en lang historisk debat, der har klæbet til spørgsmålet om organiseringen af en markedsbaseret økonomi, nemlig hvordan økonomien skal ind- eller underordnes sociale mål. Målet er at udforske det åbne spændingsfelt som dette virvar af forskellige idé-traditioner samt den gråzone mellem marked, stat og civilsamfund som SV er placeret i skaber. Paperet går eksplorativt til værks med tre basale, men ikke trivielle, spørgsmål til hvad SV formen giver mulighed for:
1. Hvad er det ”sociale” i SV?
2. Hvilken rolle spiller det sociale i SV’ens produkt?
3. Hvad betyder for værdien af det arbejde der udføres i SV?
Original languageDanish
Title of host publicationKomparative analyser af dansk socialøkonomi : Sorgfrit udkomme & timeligt velvære?
EditorsKatja Isa Sørensen, Anker Brink Lund
Number of pages14
PublisherCopenhagen Business School
Publication dateApr 2018
Pages111-124
ChapterBilag A
ISBN (Electronic)9788793571150
Publication statusPublished - Apr 2018

Cite this

Hansen, M. P. (2018). Det ”sociale” og arbejdets værd(ier) i sociale virksomheder. In K. I. Sørensen, & A. B. Lund (Eds.), Komparative analyser af dansk socialøkonomi: Sorgfrit udkomme & timeligt velvære? (pp. 111-124). Copenhagen Business School.
Hansen, Magnus Paulsen. / Det ”sociale” og arbejdets værd(ier) i sociale virksomheder. Komparative analyser af dansk socialøkonomi: Sorgfrit udkomme & timeligt velvære?. editor / Katja Isa Sørensen ; Anker Brink Lund. Copenhagen Business School, 2018. pp. 111-124
@inbook{bd230af8c32e44b287f3b9cf356a259d,
title = "Det ”sociale” og arbejdets v{\ae}rd(ier) i sociale virksomheder",
abstract = "Id{\'e}en om sociale virksomheder (herefter SV) placerer sig eksplicit midt i en lang historisk debat, der har kl{\ae}bet til sp{\o}rgsm{\aa}let om organiseringen af en markedsbaseret {\o}konomi, nemlig hvordan {\o}konomien skal ind- eller underordnes sociale m{\aa}l. M{\aa}let er at udforske det {\aa}bne sp{\ae}ndingsfelt som dette virvar af forskellige id{\'e}-traditioner samt den gr{\aa}zone mellem marked, stat og civilsamfund som SV er placeret i skaber. Paperet g{\aa}r eksplorativt til v{\ae}rks med tre basale, men ikke trivielle, sp{\o}rgsm{\aa}l til hvad SV formen giver mulighed for:1. Hvad er det ”sociale” i SV?2. Hvilken rolle spiller det sociale i SV’ens produkt?3. Hvad betyder for v{\ae}rdien af det arbejde der udf{\o}res i SV?",
author = "Hansen, {Magnus Paulsen}",
year = "2018",
month = "4",
language = "Dansk",
pages = "111--124",
editor = "S{\o}rensen, {Katja Isa} and Lund, {Anker Brink}",
booktitle = "Komparative analyser af dansk social{\o}konomi",
publisher = "Copenhagen Business School",

}

Hansen, MP 2018, Det ”sociale” og arbejdets værd(ier) i sociale virksomheder. in KI Sørensen & AB Lund (eds), Komparative analyser af dansk socialøkonomi: Sorgfrit udkomme & timeligt velvære?. Copenhagen Business School, pp. 111-124.

Det ”sociale” og arbejdets værd(ier) i sociale virksomheder. / Hansen, Magnus Paulsen.

Komparative analyser af dansk socialøkonomi: Sorgfrit udkomme & timeligt velvære?. ed. / Katja Isa Sørensen; Anker Brink Lund. Copenhagen Business School, 2018. p. 111-124.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingReport chapterResearch

TY - GEN

T1 - Det ”sociale” og arbejdets værd(ier) i sociale virksomheder

AU - Hansen, Magnus Paulsen

PY - 2018/4

Y1 - 2018/4

N2 - Idéen om sociale virksomheder (herefter SV) placerer sig eksplicit midt i en lang historisk debat, der har klæbet til spørgsmålet om organiseringen af en markedsbaseret økonomi, nemlig hvordan økonomien skal ind- eller underordnes sociale mål. Målet er at udforske det åbne spændingsfelt som dette virvar af forskellige idé-traditioner samt den gråzone mellem marked, stat og civilsamfund som SV er placeret i skaber. Paperet går eksplorativt til værks med tre basale, men ikke trivielle, spørgsmål til hvad SV formen giver mulighed for:1. Hvad er det ”sociale” i SV?2. Hvilken rolle spiller det sociale i SV’ens produkt?3. Hvad betyder for værdien af det arbejde der udføres i SV?

AB - Idéen om sociale virksomheder (herefter SV) placerer sig eksplicit midt i en lang historisk debat, der har klæbet til spørgsmålet om organiseringen af en markedsbaseret økonomi, nemlig hvordan økonomien skal ind- eller underordnes sociale mål. Målet er at udforske det åbne spændingsfelt som dette virvar af forskellige idé-traditioner samt den gråzone mellem marked, stat og civilsamfund som SV er placeret i skaber. Paperet går eksplorativt til værks med tre basale, men ikke trivielle, spørgsmål til hvad SV formen giver mulighed for:1. Hvad er det ”sociale” i SV?2. Hvilken rolle spiller det sociale i SV’ens produkt?3. Hvad betyder for værdien af det arbejde der udføres i SV?

M3 - Bidrag til rapport

SP - 111

EP - 124

BT - Komparative analyser af dansk socialøkonomi

A2 - Sørensen, Katja Isa

A2 - Lund, Anker Brink

PB - Copenhagen Business School

ER -

Hansen MP. Det ”sociale” og arbejdets værd(ier) i sociale virksomheder. In Sørensen KI, Lund AB, editors, Komparative analyser af dansk socialøkonomi: Sorgfrit udkomme & timeligt velvære?. Copenhagen Business School. 2018. p. 111-124