Det entreprenante Selv

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - ReviewCommunication

Abstract

Sociologen Ulrich Bröcklings bog om ’Det Entreprenante Selv’ analyserer det neoliberale samfund og dets menneskeideal. Ifølge Bröckling erstatter normen om Det Entreprenante Selv både 1950ernes pligtmenneske og 1970ernes autenticitetsmenneske. Erstatningen er effektiv, fordi den sammenkobler de to foregående idealer om selvdisciplinering og autentisk entusiasme. For Bröckling er det bemærkelsesværdigt, at de samme idealer om innovation, risikovillighed og vækst går igen i vidt forskellige felter. Uanset om du er medarbejder, forælder, patient eller borger skal du forfølge samme liberale markedsprincipper om konstant optimering. En væsentlig pointe i Bröcklings bog er, at nyliberalismen og venstrefløjens alternativbevægelser ikke blot er hinandens modsætninger. På afgørende områder er de nære slægtninge, hvilket måske kan forklare venstrefløjens besvær med for alvor at udfordre nyliberalismens dominans i dag.
Original languageDanish
JournalWeekendavisen
VolumeIdeer
Pages (from-to)12-13
Number of pages1
ISSN0106-4142
Publication statusPublished - 3 Jun 2016

Cite this

Ekman, Susanne. / Det entreprenante Selv. In: Weekendavisen. 2016 ; Vol. Ideer. pp. 12-13.
@article{f60f3f86a0874ab29e362ddaaf45b666,
title = "Det entreprenante Selv",
abstract = "Sociologen Ulrich Br{\"o}cklings bog om ’Det Entreprenante Selv’ analyserer det neoliberale samfund og dets menneskeideal. If{\o}lge Br{\"o}ckling erstatter normen om Det Entreprenante Selv b{\aa}de 1950ernes pligtmenneske og 1970ernes autenticitetsmenneske. Erstatningen er effektiv, fordi den sammenkobler de to foreg{\aa}ende idealer om selvdisciplinering og autentisk entusiasme. For Br{\"o}ckling er det bem{\ae}rkelsesv{\ae}rdigt, at de samme idealer om innovation, risikovillighed og v{\ae}kst g{\aa}r igen i vidt forskellige felter. Uanset om du er medarbejder, for{\ae}lder, patient eller borger skal du forf{\o}lge samme liberale markedsprincipper om konstant optimering. En v{\ae}sentlig pointe i Br{\"o}cklings bog er, at nyliberalismen og venstrefl{\o}jens alternativbev{\ae}gelser ikke blot er hinandens mods{\ae}tninger. P{\aa} afg{\o}rende omr{\aa}der er de n{\ae}re sl{\ae}gtninge, hvilket m{\aa}ske kan forklare venstrefl{\o}jens besv{\ae}r med for alvor at udfordre nyliberalismens dominans i dag.",
keywords = "kapitalismeanalyse, arbejde, entrepren{\o}rskab",
author = "Susanne Ekman",
year = "2016",
month = "6",
day = "3",
language = "Dansk",
volume = "Ideer",
pages = "12--13",
journal = "Weekendavisen",
issn = "0106-4142",
publisher = "Berlingske Media A/S",

}

Ekman, S 2016, 'Det entreprenante Selv', Weekendavisen, vol. Ideer, pp. 12-13.

Det entreprenante Selv. / Ekman, Susanne.

In: Weekendavisen, Vol. Ideer, 03.06.2016, p. 12-13.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - ReviewCommunication

TY - INPR

T1 - Det entreprenante Selv

AU - Ekman, Susanne

PY - 2016/6/3

Y1 - 2016/6/3

N2 - Sociologen Ulrich Bröcklings bog om ’Det Entreprenante Selv’ analyserer det neoliberale samfund og dets menneskeideal. Ifølge Bröckling erstatter normen om Det Entreprenante Selv både 1950ernes pligtmenneske og 1970ernes autenticitetsmenneske. Erstatningen er effektiv, fordi den sammenkobler de to foregående idealer om selvdisciplinering og autentisk entusiasme. For Bröckling er det bemærkelsesværdigt, at de samme idealer om innovation, risikovillighed og vækst går igen i vidt forskellige felter. Uanset om du er medarbejder, forælder, patient eller borger skal du forfølge samme liberale markedsprincipper om konstant optimering. En væsentlig pointe i Bröcklings bog er, at nyliberalismen og venstrefløjens alternativbevægelser ikke blot er hinandens modsætninger. På afgørende områder er de nære slægtninge, hvilket måske kan forklare venstrefløjens besvær med for alvor at udfordre nyliberalismens dominans i dag.

AB - Sociologen Ulrich Bröcklings bog om ’Det Entreprenante Selv’ analyserer det neoliberale samfund og dets menneskeideal. Ifølge Bröckling erstatter normen om Det Entreprenante Selv både 1950ernes pligtmenneske og 1970ernes autenticitetsmenneske. Erstatningen er effektiv, fordi den sammenkobler de to foregående idealer om selvdisciplinering og autentisk entusiasme. For Bröckling er det bemærkelsesværdigt, at de samme idealer om innovation, risikovillighed og vækst går igen i vidt forskellige felter. Uanset om du er medarbejder, forælder, patient eller borger skal du forfølge samme liberale markedsprincipper om konstant optimering. En væsentlig pointe i Bröcklings bog er, at nyliberalismen og venstrefløjens alternativbevægelser ikke blot er hinandens modsætninger. På afgørende områder er de nære slægtninge, hvilket måske kan forklare venstrefløjens besvær med for alvor at udfordre nyliberalismens dominans i dag.

KW - kapitalismeanalyse

KW - arbejde

KW - entreprenørskab

M3 - Bidrag til avis - Anmeldelse

VL - Ideer

SP - 12

EP - 13

JO - Weekendavisen

JF - Weekendavisen

SN - 0106-4142

ER -

Ekman S. Det entreprenante Selv. Weekendavisen. 2016 Jun 3;Ideer:12-13.