Den eneste ene - hvordan etniske minoritetsunge i Danmark danner par

Konflikt og intervention

Research output: Book/ReportBookResearch

Abstract

Rapporten handler om etniske unges måde at danne par på. Rapporten er baseret på en større empirisk undersøgelse gennemført af forfatteren i 2003 og er desuden inspireret af forfatterens egen ph.d.-afhandling: "Ungdom, etnicitet og psychosocial intervention" (2000, Københavns Universitet).

Rapporten viser et sammensat billede af, hvordan de etniske, unge i Danmark danner par. De gør det i et mønster, der hverken ligner deres egne forældres eller de majoritetsunges (dvs. de unge danskes). Blandt de etniske, unge er der mange, der i modsætning til deres forældregeneration har et kæresteforhold. Men sammenlignet med de majoritetsunge (danske) er der ikke ret mange etniske, unge, der lever i et papirløst forhold. Til gengæld er der flere, for hvem familiens accept spiller en stor rolle, når de gifter sig.

En del af de etniske forældre er fleksible og er i stand til at acceptere den unges synspunkter og valg angående partner. Forældrene bliver dermed medspillere i den unges pardannelse. Til gengæld kan en mindre del af forældrene betragtes som rigide, og her er der selvfølgelig større risiko for konflikter. De professionelle påpeger, at de fleste unge, der flygter hjemmefra, før eller senere dog genoptager kontakten til forældrene. For nogles vedkommende kan der imidlertid gå mange år.

Rapporten fokuserer særligt på forældrenes rolle i de unges pardannelse og på både de unges og forældrenes oplevelse af samfundsmæssig diskrimination. Især den massive fokus på de problematiske former for pardannelse - tvangsægteskaberne - indgår som en del af de unge og forældrenes oplevelse af diskrimination.

Med udgangspunkt i en række nationale og internationale erfaringer er der udarbejdet en hensigtsmæssig interventionsmodel for at hjælpe de unge med deres pardannelsesproblemer.

Rapporten henvender sig til både praktikere, undervisere og forskere i feltet ungdom, etnicitet, familierelationer, kulturstudier samt socialpædagogisk/psykologisk rådgivning og - behandling.

Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherAkademia.dk
Number of pages259
ISBN (Print)87-91468-10-8, 978-87-91468-10-0
Publication statusPublished - 2006

Cite this

@book{d8abe2c0b69411db974c000ea68e967b,
title = "Den eneste ene - hvordan etniske minoritetsunge i Danmark danner par: Konflikt og intervention",
abstract = "Rapporten handler om etniske unges m{\aa}de at danne par p{\aa}. Rapporten er baseret p{\aa} en st{\o}rre empirisk unders{\o}gelse gennemf{\o}rt af forfatteren i 2003 og er desuden inspireret af forfatterens egen ph.d.-afhandling: {"}Ungdom, etnicitet og psychosocial intervention{"} (2000, K{\o}benhavns Universitet).Rapporten viser et sammensat billede af, hvordan de etniske, unge i Danmark danner par. De g{\o}r det i et m{\o}nster, der hverken ligner deres egne for{\ae}ldres eller de majoritetsunges (dvs. de unge danskes). Blandt de etniske, unge er der mange, der i mods{\ae}tning til deres for{\ae}ldregeneration har et k{\ae}resteforhold. Men sammenlignet med de majoritetsunge (danske) er der ikke ret mange etniske, unge, der lever i et papirl{\o}st forhold. Til geng{\ae}ld er der flere, for hvem familiens accept spiller en stor rolle, n{\aa}r de gifter sig. En del af de etniske for{\ae}ldre er fleksible og er i stand til at acceptere den unges synspunkter og valg ang{\aa}ende partner. For{\ae}ldrene bliver dermed medspillere i den unges pardannelse. Til geng{\ae}ld kan en mindre del af for{\ae}ldrene betragtes som rigide, og her er der selvf{\o}lgelig st{\o}rre risiko for konflikter. De professionelle p{\aa}peger, at de fleste unge, der flygter hjemmefra, f{\o}r eller senere dog genoptager kontakten til for{\ae}ldrene. For nogles vedkommende kan der imidlertid g{\aa} mange {\aa}r.Rapporten fokuserer s{\ae}rligt p{\aa} for{\ae}ldrenes rolle i de unges pardannelse og p{\aa} b{\aa}de de unges og for{\ae}ldrenes oplevelse af samfundsm{\ae}ssig diskrimination. Is{\ae}r den massive fokus p{\aa} de problematiske former for pardannelse - tvangs{\ae}gteskaberne - indg{\aa}r som en del af de unge og for{\ae}ldrenes oplevelse af diskrimination.Med udgangspunkt i en r{\ae}kke nationale og internationale erfaringer er der udarbejdet en hensigtsm{\ae}ssig interventionsmodel for at hj{\ae}lpe de unge med deres pardannelsesproblemer.Rapporten henvender sig til b{\aa}de praktikere, undervisere og forskere i feltet ungdom, etnicitet, familierelationer, kulturstudier samt socialp{\ae}dagogisk/psykologisk r{\aa}dgivning og - behandling.",
keywords = "Etnsike minoritetsunge, intergenerationelle forhold, pardannelse, k{\ae}resteforhold, internationale forskning i feltet, psykosocial intervention, fokus p{\aa} sexisme og racisme, forhandlinger mellem generationer",
author = "Rashmi Singla",
note = "Forskningsrapport er udgivet i form af ebook. website www.akademia.dk",
year = "2006",
language = "Dansk",
isbn = "87-91468-10-8",
publisher = "Akademia.dk",

}

Den eneste ene - hvordan etniske minoritetsunge i Danmark danner par : Konflikt og intervention. / Singla, Rashmi.

København : Akademia.dk, 2006. 259 p.

Research output: Book/ReportBookResearch

TY - BOOK

T1 - Den eneste ene - hvordan etniske minoritetsunge i Danmark danner par

T2 - Konflikt og intervention

AU - Singla, Rashmi

N1 - Forskningsrapport er udgivet i form af ebook. website www.akademia.dk

PY - 2006

Y1 - 2006

N2 - Rapporten handler om etniske unges måde at danne par på. Rapporten er baseret på en større empirisk undersøgelse gennemført af forfatteren i 2003 og er desuden inspireret af forfatterens egen ph.d.-afhandling: "Ungdom, etnicitet og psychosocial intervention" (2000, Københavns Universitet).Rapporten viser et sammensat billede af, hvordan de etniske, unge i Danmark danner par. De gør det i et mønster, der hverken ligner deres egne forældres eller de majoritetsunges (dvs. de unge danskes). Blandt de etniske, unge er der mange, der i modsætning til deres forældregeneration har et kæresteforhold. Men sammenlignet med de majoritetsunge (danske) er der ikke ret mange etniske, unge, der lever i et papirløst forhold. Til gengæld er der flere, for hvem familiens accept spiller en stor rolle, når de gifter sig. En del af de etniske forældre er fleksible og er i stand til at acceptere den unges synspunkter og valg angående partner. Forældrene bliver dermed medspillere i den unges pardannelse. Til gengæld kan en mindre del af forældrene betragtes som rigide, og her er der selvfølgelig større risiko for konflikter. De professionelle påpeger, at de fleste unge, der flygter hjemmefra, før eller senere dog genoptager kontakten til forældrene. For nogles vedkommende kan der imidlertid gå mange år.Rapporten fokuserer særligt på forældrenes rolle i de unges pardannelse og på både de unges og forældrenes oplevelse af samfundsmæssig diskrimination. Især den massive fokus på de problematiske former for pardannelse - tvangsægteskaberne - indgår som en del af de unge og forældrenes oplevelse af diskrimination.Med udgangspunkt i en række nationale og internationale erfaringer er der udarbejdet en hensigtsmæssig interventionsmodel for at hjælpe de unge med deres pardannelsesproblemer.Rapporten henvender sig til både praktikere, undervisere og forskere i feltet ungdom, etnicitet, familierelationer, kulturstudier samt socialpædagogisk/psykologisk rådgivning og - behandling.

AB - Rapporten handler om etniske unges måde at danne par på. Rapporten er baseret på en større empirisk undersøgelse gennemført af forfatteren i 2003 og er desuden inspireret af forfatterens egen ph.d.-afhandling: "Ungdom, etnicitet og psychosocial intervention" (2000, Københavns Universitet).Rapporten viser et sammensat billede af, hvordan de etniske, unge i Danmark danner par. De gør det i et mønster, der hverken ligner deres egne forældres eller de majoritetsunges (dvs. de unge danskes). Blandt de etniske, unge er der mange, der i modsætning til deres forældregeneration har et kæresteforhold. Men sammenlignet med de majoritetsunge (danske) er der ikke ret mange etniske, unge, der lever i et papirløst forhold. Til gengæld er der flere, for hvem familiens accept spiller en stor rolle, når de gifter sig. En del af de etniske forældre er fleksible og er i stand til at acceptere den unges synspunkter og valg angående partner. Forældrene bliver dermed medspillere i den unges pardannelse. Til gengæld kan en mindre del af forældrene betragtes som rigide, og her er der selvfølgelig større risiko for konflikter. De professionelle påpeger, at de fleste unge, der flygter hjemmefra, før eller senere dog genoptager kontakten til forældrene. For nogles vedkommende kan der imidlertid gå mange år.Rapporten fokuserer særligt på forældrenes rolle i de unges pardannelse og på både de unges og forældrenes oplevelse af samfundsmæssig diskrimination. Især den massive fokus på de problematiske former for pardannelse - tvangsægteskaberne - indgår som en del af de unge og forældrenes oplevelse af diskrimination.Med udgangspunkt i en række nationale og internationale erfaringer er der udarbejdet en hensigtsmæssig interventionsmodel for at hjælpe de unge med deres pardannelsesproblemer.Rapporten henvender sig til både praktikere, undervisere og forskere i feltet ungdom, etnicitet, familierelationer, kulturstudier samt socialpædagogisk/psykologisk rådgivning og - behandling.

KW - Etnsike minoritetsunge

KW - intergenerationelle forhold, pardannelse

KW - kæresteforhold

KW - internationale forskning i feltet, psykosocial intervention

KW - fokus på sexisme og racisme

KW - forhandlinger mellem generationer

M3 - Bog

SN - 87-91468-10-8

SN - 978-87-91468-10-0

BT - Den eneste ene - hvordan etniske minoritetsunge i Danmark danner par

PB - Akademia.dk

CY - København

ER -