Daginstitutionen til hverdag

den upåagtede faglighed

  Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

  Abstract

  Daginstitutionen til hverdag har fokus på pædagogisk faglighed. Bogen demonstrerer, hvordan pædagogisk faglighed er til stede i det samlede institutionelle arbejde – og ikke kun i de planlagte pædagogiske aktiviteter. Bogen følger en hel dag i en daginstitution fra modtagelse af børnene om morgenen, over fælles aktiviteter, frokost, fri leg og frem til personalemøde om aftenen.
  Gennem en lang række genkendelige situationer viser bogen, hvordan upåagtede dimensioner af den pædagogiske faglighed udøves i arbejde, der ofte opfattes som rent praktiske opgaver: bleskift, oprydning, trøst osv.
  Med afsæt i begreberne rytme og sammenhæng, gestisk viden, socialitet og ensemblespil diskuterer forfatterne pædagogernes bestræbelser på at skabe en helhedspædagogik og derigennem tilføre børnelivet i institutionerne fundamentale sociale kvaliteter som en del af deres faglige arbejde. Samtidig viser de, hvordan et stigende fokus på skoleforberedelse og servicering af forældre begrænser mulighederne for at udfolde disse kvaliteter.
  Original languageDanish
  Place of PublicationFrederiksberg
  PublisherFrydenlund Academic
  Number of pages148
  ISBN (Print)978-87-7118-110-4
  Publication statusPublished - 30 Jan 2013

  Cite this

  @book{c086a8538cc844b38530fe43f3e34a47,
  title = "Daginstitutionen til hverdag: den up{\aa}agtede faglighed",
  abstract = "Daginstitutionen til hverdag har fokus p{\aa} p{\ae}dagogisk faglighed. Bogen demonstrerer, hvordan p{\ae}dagogisk faglighed er til stede i det samlede institutionelle arbejde – og ikke kun i de planlagte p{\ae}dagogiske aktiviteter. Bogen f{\o}lger en hel dag i en daginstitution fra modtagelse af b{\o}rnene om morgenen, over f{\ae}lles aktiviteter, frokost, fri leg og frem til personalem{\o}de om aftenen. Gennem en lang r{\ae}kke genkendelige situationer viser bogen, hvordan up{\aa}agtede dimensioner af den p{\ae}dagogiske faglighed ud{\o}ves i arbejde, der ofte opfattes som rent praktiske opgaver: bleskift, oprydning, tr{\o}st osv. Med afs{\ae}t i begreberne rytme og sammenh{\ae}ng, gestisk viden, socialitet og ensemblespil diskuterer forfatterne p{\ae}dagogernes bestr{\ae}belser p{\aa} at skabe en helhedsp{\ae}dagogik og derigennem tilf{\o}re b{\o}rnelivet i institutionerne fundamentale sociale kvaliteter som en del af deres faglige arbejde. Samtidig viser de, hvordan et stigende fokus p{\aa} skoleforberedelse og servicering af for{\ae}ldre begr{\ae}nser mulighederne for at udfolde disse kvaliteter.",
  keywords = "p{\ae}dagogfaglighed, hverdagsliv, up{\aa}agtet faglighed",
  author = "Annegrethe Ahrenkiel and Nielsen, {Birger Steen} and Camilla Schmidt and Sommer, {Finn M.} and Niels Warring",
  year = "2013",
  month = "1",
  day = "30",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7118-110-4",
  publisher = "Frydenlund Academic",

  }

  Daginstitutionen til hverdag : den upåagtede faglighed. / Ahrenkiel, Annegrethe; Nielsen, Birger Steen; Schmidt, Camilla; Sommer, Finn M.; Warring, Niels.

  Frederiksberg : Frydenlund Academic, 2013. 148 p.

  Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

  TY - BOOK

  T1 - Daginstitutionen til hverdag

  T2 - den upåagtede faglighed

  AU - Ahrenkiel, Annegrethe

  AU - Nielsen, Birger Steen

  AU - Schmidt, Camilla

  AU - Sommer, Finn M.

  AU - Warring, Niels

  PY - 2013/1/30

  Y1 - 2013/1/30

  N2 - Daginstitutionen til hverdag har fokus på pædagogisk faglighed. Bogen demonstrerer, hvordan pædagogisk faglighed er til stede i det samlede institutionelle arbejde – og ikke kun i de planlagte pædagogiske aktiviteter. Bogen følger en hel dag i en daginstitution fra modtagelse af børnene om morgenen, over fælles aktiviteter, frokost, fri leg og frem til personalemøde om aftenen. Gennem en lang række genkendelige situationer viser bogen, hvordan upåagtede dimensioner af den pædagogiske faglighed udøves i arbejde, der ofte opfattes som rent praktiske opgaver: bleskift, oprydning, trøst osv. Med afsæt i begreberne rytme og sammenhæng, gestisk viden, socialitet og ensemblespil diskuterer forfatterne pædagogernes bestræbelser på at skabe en helhedspædagogik og derigennem tilføre børnelivet i institutionerne fundamentale sociale kvaliteter som en del af deres faglige arbejde. Samtidig viser de, hvordan et stigende fokus på skoleforberedelse og servicering af forældre begrænser mulighederne for at udfolde disse kvaliteter.

  AB - Daginstitutionen til hverdag har fokus på pædagogisk faglighed. Bogen demonstrerer, hvordan pædagogisk faglighed er til stede i det samlede institutionelle arbejde – og ikke kun i de planlagte pædagogiske aktiviteter. Bogen følger en hel dag i en daginstitution fra modtagelse af børnene om morgenen, over fælles aktiviteter, frokost, fri leg og frem til personalemøde om aftenen. Gennem en lang række genkendelige situationer viser bogen, hvordan upåagtede dimensioner af den pædagogiske faglighed udøves i arbejde, der ofte opfattes som rent praktiske opgaver: bleskift, oprydning, trøst osv. Med afsæt i begreberne rytme og sammenhæng, gestisk viden, socialitet og ensemblespil diskuterer forfatterne pædagogernes bestræbelser på at skabe en helhedspædagogik og derigennem tilføre børnelivet i institutionerne fundamentale sociale kvaliteter som en del af deres faglige arbejde. Samtidig viser de, hvordan et stigende fokus på skoleforberedelse og servicering af forældre begrænser mulighederne for at udfolde disse kvaliteter.

  KW - pædagogfaglighed

  KW - hverdagsliv

  KW - upåagtet faglighed

  M3 - Bog

  SN - 978-87-7118-110-4

  BT - Daginstitutionen til hverdag

  PB - Frydenlund Academic

  CY - Frederiksberg

  ER -