Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforløb: Brugerinddragelse eller borgerens inddragelse?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Den Danske velfærdsmodel med gratis hjemmehjælp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforløb i hjemmeplejen er et forsøg på at imødegå dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv undersøges hvordan borgere med multisygdom håndterer rehabiliteringsforløb, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forløbene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre ægtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforløb. Analysen viser variationer af borgernes håndteringer af rehabiliteringsforløb og en mulig bevægelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforløb i tre interaktionsformer: ”at mødes i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”på egne ben”.
Original languageDanish
Article number15
JournalTidsskrift for Velferdsforskning
Volume1
Issue number22
Pages (from-to)59
Number of pages73
ISSN0809-2052
Publication statusPublished - 15 Mar 2019

Keywords

  Cite this

  @article{af50f8dce4b94e309be091991bd75101,
  title = "Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforl{\o}b: Brugerinddragelse eller borgerens inddragelse?",
  abstract = "Den Danske velf{\ae}rdsmodel med gratis hjemmehj{\ae}lp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforl{\o}b i hjemmeplejen er et fors{\o}g p{\aa} at im{\o}deg{\aa} dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv unders{\o}ges hvordan borgere med multisygdom h{\aa}ndterer rehabiliteringsforl{\o}b, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forl{\o}bene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre {\ae}gtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforl{\o}b. Analysen viser variationer af borgernes h{\aa}ndteringer af rehabiliteringsforl{\o}b og en mulig bev{\ae}gelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforl{\o}b i tre interaktionsformer: ”at m{\o}des i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”p{\aa} egne ben”.",
  keywords = "Danske velf{\ae}rdsmodel, Serviceloven § 83a, Hjemmepleje, Hjemmerehabilitering, Hverdagslivssociologi",
  author = "Helle Vedsegaard",
  year = "2019",
  month = "3",
  day = "15",
  language = "Dansk",
  volume = "1",
  pages = "59",
  journal = "Tidsskrift for Velferdsforskning",
  issn = "0809-2052",
  publisher = "Fagbokforlaget",
  number = "22",

  }

  Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforløb : Brugerinddragelse eller borgerens inddragelse? / Vedsegaard, Helle.

  In: Tidsskrift for Velferdsforskning, Vol. 1, No. 22, 15, 15.03.2019, p. 59.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Borgere med multisygdom i nye rehabiliteringsforløb

  T2 - Brugerinddragelse eller borgerens inddragelse?

  AU - Vedsegaard, Helle

  PY - 2019/3/15

  Y1 - 2019/3/15

  N2 - Den Danske velfærdsmodel med gratis hjemmehjælp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforløb i hjemmeplejen er et forsøg på at imødegå dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv undersøges hvordan borgere med multisygdom håndterer rehabiliteringsforløb, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forløbene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre ægtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforløb. Analysen viser variationer af borgernes håndteringer af rehabiliteringsforløb og en mulig bevægelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforløb i tre interaktionsformer: ”at mødes i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”på egne ben”.

  AB - Den Danske velfærdsmodel med gratis hjemmehjælp er presset. Ny lovgivning om rehabiliteringsforløb i hjemmeplejen er et forsøg på at imødegå dette. Med et hverdagslivssociologisk perspektiv undersøges hvordan borgere med multisygdom håndterer rehabiliteringsforløb, og hvorvidt det er muligt for borgerne at inddrage forløbene meningsfuldt i deres hverdagsliv. I et etnografisk feltstudie er tre ægtepar og fire aleneboende borgere fulgt i rehabiliteringsforløb. Analysen viser variationer af borgernes håndteringer af rehabiliteringsforløb og en mulig bevægelse fra brugerinddragelse til borgerens meningsfulde inddragelse af rehabiliteringsforløb i tre interaktionsformer: ”at mødes i det fremmede”, ”en stillen-ind relation” og ”på egne ben”.

  KW - Danske velfærdsmodel, Serviceloven § 83a, Hjemmepleje, Hjemmerehabilitering, Hverdagslivssociologi

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 1

  SP - 59

  JO - Tidsskrift for Velferdsforskning

  JF - Tidsskrift for Velferdsforskning

  SN - 0809-2052

  IS - 22

  M1 - 15

  ER -