Bedre samspil mellem skolepraktik og ordinær virksomhedspraktik

  Research output: Book/ReportReportResearch

  Abstract

  Undersøgelse af skolepraktikken der indgår som et permanent element i erhvervsuddannelserne. Den eksisterende skolepraktik har nogle svagheder som undersøges, og forslag til forbedringer i skolepraktikken og dens samspil med ordinær praktik diskuteres. undersøgelsen er tilrettelagt således:
  1. For det første gennem en registerbaseret undersøgelse af en årgang skolepraktikelevers arbejds-markedskarrierer efter endt uddannelse med hensyn til beskæftigelse, ledighed, mobilitet samt deltagelse i efter- og videreuddannelse.
  2. For det andet gennem en interviewbaseret undersøgelse af 25 skolepraktikelevers arbejdsmarkedskarrierer efter endt uddannelse og deres oplevelser af værdien af deres uddannelse og deres kompetencer på arbejdsmarkedet.
  3. For det tredje gennem en interviewundersøgelse af skolepraktikkens styrker og svagheder baseret på interviews med omkring 20 lærere, konsulenter og nøglepersoner i organisationer og virksom-heder.
  4. For det fjerde gennem en analyse af litteratur om effektiviteten og kvaliteten af skolepraktikordninger i udvalgte europæiske lande der har ungdomsuddannelser baseret på vekseluddannelse.
  Original languageDanish
  Place of Publicationhttp://www.uvm.dk/
  PublisherUndervisningsministeriet
  Number of pages119
  Publication statusPublished - Jun 2010
  EventREU- konference - København, Denmark
  Duration: 31 Aug 2008 → …

  Conference

  ConferenceREU- konference
  Country/TerritoryDenmark
  CityKøbenhavn
  Period31/08/2008 → …
  SponsorRådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser

  Cite this