Bæredygtig inlusion og FN´s udviklingsmål

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Hvorfor er der ikke sket mere i Danmark for at grundfæste bæredygtighed i samfundets sociale sammenhænge? Det er er afsættet for dette bidrag som har det bredere formål at bidrage til åbning af de sociale dele af FN´s udviklingsmål fra 2015 (SDG17). Det gør jeg ved at tage en diskussion baseret på aktionsforskning ift. god inklusionspraksis på voksenhandicapområdet. Først vil jeg argumentere hovedformålet hjem med reference til Agenda 21 historikken i Danmark, og efterfølgende vil jeg vise at der internationalt på Health Promotion området faktisk var og er en helhedstilgang og tænkning der kan ses som forløber for SDG på den sociale side, men som vi reelt ikke har set implementeret i Danmark. Dernæst gennemgår jeg proces og resultater fra et eksemplarisk (!) forsknings- og udviklingsprojekt på voksenbosteder for at opspore potentiale i at arbejde med social bæredygtighed, her inklusion.
Original languageDanish
JournalKognition & Paedagogik
Volume29
Issue number113
Pages (from-to)40-50
Number of pages10
ISSN0906-6225
Publication statusPublished - Aug 2019

Cite this

@article{895b049c967b4c719c82e0db3875ef9f,
title = "B{\ae}redygtig inlusion og FN´s udviklingsm{\aa}l",
abstract = "Hvorfor er der ikke sket mere i Danmark for at grundf{\ae}ste b{\ae}redygtighed i samfundets sociale sammenh{\ae}nge? Det er er afs{\ae}ttet for dette bidrag som har det bredere form{\aa}l at bidrage til {\aa}bning af de sociale dele af FN´s udviklingsm{\aa}l fra 2015 (SDG17). Det g{\o}r jeg ved at tage en diskussion baseret p{\aa} aktionsforskning ift. god inklusionspraksis p{\aa} voksenhandicapomr{\aa}det. F{\o}rst vil jeg argumentere hovedform{\aa}let hjem med reference til Agenda 21 historikken i Danmark, og efterf{\o}lgende vil jeg vise at der internationalt p{\aa} Health Promotion omr{\aa}det faktisk var og er en helhedstilgang og t{\ae}nkning der kan ses som forl{\o}ber for SDG p{\aa} den sociale side, men som vi reelt ikke har set implementeret i Danmark. Dern{\ae}st gennemg{\aa}r jeg proces og resultater fra et eksemplarisk (!) forsknings- og udviklingsprojekt p{\aa} voksenbosteder for at opspore potentiale i at arbejde med social b{\ae}redygtighed, her inklusion.",
keywords = "social b{\ae}redygtighed, Inklusion",
author = "Jesper Holm",
year = "2019",
month = "8",
language = "Dansk",
volume = "29",
pages = "40--50",
journal = "Kognition & Paedagogik",
issn = "0906-6225",
publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",
number = "113",

}

Bæredygtig inlusion og FN´s udviklingsmål. / Holm, Jesper.

In: Kognition & Paedagogik, Vol. 29, No. 113, 08.2019, p. 40-50.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Bæredygtig inlusion og FN´s udviklingsmål

AU - Holm, Jesper

PY - 2019/8

Y1 - 2019/8

N2 - Hvorfor er der ikke sket mere i Danmark for at grundfæste bæredygtighed i samfundets sociale sammenhænge? Det er er afsættet for dette bidrag som har det bredere formål at bidrage til åbning af de sociale dele af FN´s udviklingsmål fra 2015 (SDG17). Det gør jeg ved at tage en diskussion baseret på aktionsforskning ift. god inklusionspraksis på voksenhandicapområdet. Først vil jeg argumentere hovedformålet hjem med reference til Agenda 21 historikken i Danmark, og efterfølgende vil jeg vise at der internationalt på Health Promotion området faktisk var og er en helhedstilgang og tænkning der kan ses som forløber for SDG på den sociale side, men som vi reelt ikke har set implementeret i Danmark. Dernæst gennemgår jeg proces og resultater fra et eksemplarisk (!) forsknings- og udviklingsprojekt på voksenbosteder for at opspore potentiale i at arbejde med social bæredygtighed, her inklusion.

AB - Hvorfor er der ikke sket mere i Danmark for at grundfæste bæredygtighed i samfundets sociale sammenhænge? Det er er afsættet for dette bidrag som har det bredere formål at bidrage til åbning af de sociale dele af FN´s udviklingsmål fra 2015 (SDG17). Det gør jeg ved at tage en diskussion baseret på aktionsforskning ift. god inklusionspraksis på voksenhandicapområdet. Først vil jeg argumentere hovedformålet hjem med reference til Agenda 21 historikken i Danmark, og efterfølgende vil jeg vise at der internationalt på Health Promotion området faktisk var og er en helhedstilgang og tænkning der kan ses som forløber for SDG på den sociale side, men som vi reelt ikke har set implementeret i Danmark. Dernæst gennemgår jeg proces og resultater fra et eksemplarisk (!) forsknings- og udviklingsprojekt på voksenbosteder for at opspore potentiale i at arbejde med social bæredygtighed, her inklusion.

KW - social bæredygtighed

KW - Inklusion

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 29

SP - 40

EP - 50

JO - Kognition & Paedagogik

JF - Kognition & Paedagogik

SN - 0906-6225

IS - 113

ER -