At kunne koble af...

Om afkoblere og uncoupling proteins

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  Abstract

  Hvordan vi trækker energi ud af vores føde og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt spændende område af biologien. Specielt i øjeblikket, hvor både undervægt og overvægt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem fødeindtaget og energiforbruget nemt med overvægt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv vækst, både i Danmark såvel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et ændret miljø med øget kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er også arvelige faktorer involveret.
  Original languageDanish
  JournalBiofag
  Volume2013
  Issue number1
  Pages (from-to)9-15
  Number of pages6
  ISSN0106-1038
  Publication statusPublished - Feb 2013

  Cite this

  @article{81bd2632e7674e639af7a4227c59da28,
  title = "At kunne koble af...: Om afkoblere og uncoupling proteins",
  abstract = "Hvordan vi tr{\ae}kker energi ud af vores f{\o}de og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt sp{\ae}ndende omr{\aa}de af biologien. Specielt i {\o}jeblikket, hvor b{\aa}de underv{\ae}gt og overv{\ae}gt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem f{\o}deindtaget og energiforbruget nemt med overv{\ae}gt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv v{\ae}kst, b{\aa}de i Danmark s{\aa}vel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et {\ae}ndret milj{\o} med {\o}get kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er ogs{\aa} arvelige faktorer involveret.",
  author = "Dalgaard, {Louise Torp}",
  year = "2013",
  month = "2",
  language = "Dansk",
  volume = "2013",
  pages = "9--15",
  journal = "Biofag",
  issn = "0106-1038",
  publisher = "Biologil{\ae}rerforeningen",
  number = "1",

  }

  At kunne koble af... Om afkoblere og uncoupling proteins. / Dalgaard, Louise Torp.

  In: Biofag, Vol. 2013, No. 1, 02.2013, p. 9-15.

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  TY - JOUR

  T1 - At kunne koble af...

  T2 - Om afkoblere og uncoupling proteins

  AU - Dalgaard, Louise Torp

  PY - 2013/2

  Y1 - 2013/2

  N2 - Hvordan vi trækker energi ud af vores føde og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt spændende område af biologien. Specielt i øjeblikket, hvor både undervægt og overvægt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem fødeindtaget og energiforbruget nemt med overvægt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv vækst, både i Danmark såvel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et ændret miljø med øget kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er også arvelige faktorer involveret.

  AB - Hvordan vi trækker energi ud af vores føde og bruger den til at drive stofskiftet er et ekstremt spændende område af biologien. Specielt i øjeblikket, hvor både undervægt og overvægt er problemer for et stigende antal mennesker. Over tid ender en ganske lille ubalance imellem fødeindtaget og energiforbruget nemt med overvægt og fedme. Fedme er en lidelse i eksplosiv vækst, både i Danmark såvel som i den 3.verden. Dette skyldes fortrinsvist et ændret miljø med øget kalorieindtag og mindre fysisk aktivitet, men der er også arvelige faktorer involveret.

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 2013

  SP - 9

  EP - 15

  JO - Biofag

  JF - Biofag

  SN - 0106-1038

  IS - 1

  ER -