Algoritmisk Økonomi, Finansiel Geografi – og den techno-finansielle acceleration

Translated title of the contribution: Algoritmic Econonmy, Financial Geography and techno-financial acceleration

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Algoritmiske økonomier er over os. Massere af computerkraft, avancerede algoritmer og big data er ved at forandre verden. World Economic Forum har udråbt algoritmers håndtering af big data til at udgøre en ny industriel revolution. Algoritmer eksisterer mange steder i vores samfund, og koblet til big data, er de ved at få afgørende betydning for virksomheders produktivitet, logistik, kundeinformation, marketing og meget mere. Også på finansmarkederne udgør algoritmer en af de seneste teknologiske udviklinger. Algoritmisk handel en type automatiseret handel, hvor ikke mennesker, men algoritmer træffer beslutninger om køb og salg. Gennem det seneste årti er hastighederne hvormed transaktioner udføres på finansmarkederne accelereret i sådan en grad, at aktier skifter hænder på mikrosekunder. Techno-finansielle aktiehandler skaber finansielle geografier. Men, hvorfor er hastighed blevet sådan en afgørende faktor for handel med værdipapirer? Og hvordan tjener algoritmer penge på mikrosekunder?
Original languageDanish
JournalGeoforum Perspektiv
Volume18
Issue number33
Pages (from-to)11-23
Number of pages13
ISSN1601-8796
DOIs
Publication statusPublished - 19 Sep 2019

Keywords

  • finance
  • algorithmic economy
  • fintech
  • Algorithms
  • space and time

Cite this

@article{b677d0fa2074402cb00616e5c33493e1,
title = "Algoritmisk {\O}konomi, Finansiel Geografi – og den techno-finansielle acceleration",
abstract = "Algoritmiske {\o}konomier er over os. Massere af computerkraft, avancerede algoritmer og big data er ved at forandre verden. World Economic Forum har udr{\aa}bt algoritmers h{\aa}ndtering af big data til at udg{\o}re en ny industriel revolution. Algoritmer eksisterer mange steder i vores samfund, og koblet til big data, er de ved at f{\aa} afg{\o}rende betydning for virksomheders produktivitet, logistik, kundeinformation, marketing og meget mere. Ogs{\aa} p{\aa} finansmarkederne udg{\o}r algoritmer en af de seneste teknologiske udviklinger. Algoritmisk handel en type automatiseret handel, hvor ikke mennesker, men algoritmer tr{\ae}ffer beslutninger om k{\o}b og salg. Gennem det seneste {\aa}rti er hastighederne hvormed transaktioner udf{\o}res p{\aa} finansmarkederne accelereret i s{\aa}dan en grad, at aktier skifter h{\ae}nder p{\aa} mikrosekunder. Techno-finansielle aktiehandler skaber finansielle geografier. Men, hvorfor er hastighed blevet s{\aa}dan en afg{\o}rende faktor for handel med v{\ae}rdipapirer? Og hvordan tjener algoritmer penge p{\aa} mikrosekunder?",
keywords = "finance, algorithmic economy, fintech, Algorithms, space and time",
author = "Grindsted, {Thomas Skou}",
year = "2019",
month = "9",
day = "19",
doi = "10.5278/ojs.perspektiv.v18i33.2052",
language = "Dansk",
volume = "18",
pages = "11--23",
journal = "Geoforum Perspektiv",
issn = "1601-8796",
publisher = "Geoforum Danmark",
number = "33",

}

Algoritmisk Økonomi, Finansiel Geografi – og den techno-finansielle acceleration. / Grindsted, Thomas Skou.

In: Geoforum Perspektiv, Vol. 18, No. 33, 19.09.2019, p. 11-23.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Algoritmisk Økonomi, Finansiel Geografi – og den techno-finansielle acceleration

AU - Grindsted, Thomas Skou

PY - 2019/9/19

Y1 - 2019/9/19

N2 - Algoritmiske økonomier er over os. Massere af computerkraft, avancerede algoritmer og big data er ved at forandre verden. World Economic Forum har udråbt algoritmers håndtering af big data til at udgøre en ny industriel revolution. Algoritmer eksisterer mange steder i vores samfund, og koblet til big data, er de ved at få afgørende betydning for virksomheders produktivitet, logistik, kundeinformation, marketing og meget mere. Også på finansmarkederne udgør algoritmer en af de seneste teknologiske udviklinger. Algoritmisk handel en type automatiseret handel, hvor ikke mennesker, men algoritmer træffer beslutninger om køb og salg. Gennem det seneste årti er hastighederne hvormed transaktioner udføres på finansmarkederne accelereret i sådan en grad, at aktier skifter hænder på mikrosekunder. Techno-finansielle aktiehandler skaber finansielle geografier. Men, hvorfor er hastighed blevet sådan en afgørende faktor for handel med værdipapirer? Og hvordan tjener algoritmer penge på mikrosekunder?

AB - Algoritmiske økonomier er over os. Massere af computerkraft, avancerede algoritmer og big data er ved at forandre verden. World Economic Forum har udråbt algoritmers håndtering af big data til at udgøre en ny industriel revolution. Algoritmer eksisterer mange steder i vores samfund, og koblet til big data, er de ved at få afgørende betydning for virksomheders produktivitet, logistik, kundeinformation, marketing og meget mere. Også på finansmarkederne udgør algoritmer en af de seneste teknologiske udviklinger. Algoritmisk handel en type automatiseret handel, hvor ikke mennesker, men algoritmer træffer beslutninger om køb og salg. Gennem det seneste årti er hastighederne hvormed transaktioner udføres på finansmarkederne accelereret i sådan en grad, at aktier skifter hænder på mikrosekunder. Techno-finansielle aktiehandler skaber finansielle geografier. Men, hvorfor er hastighed blevet sådan en afgørende faktor for handel med værdipapirer? Og hvordan tjener algoritmer penge på mikrosekunder?

KW - finance

KW - algorithmic economy

KW - fintech

KW - Algorithms

KW - space and time

UR - https://journals.aau.dk/index.php/gfp/article/view/2052

U2 - 10.5278/ojs.perspektiv.v18i33.2052

DO - 10.5278/ojs.perspektiv.v18i33.2052

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 18

SP - 11

EP - 23

JO - Geoforum Perspektiv

JF - Geoforum Perspektiv

SN - 1601-8796

IS - 33

ER -