Aleneboendes boligbehov

En kvantitativ analyse af husstande bestående af én person

Rune Holst Scherg, Kirsten Gram-Hanssen, Rikke Skovgaard Christensen

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Rapporten giver et kvantitativt billede af boligforhold og sociale parametre for mennesker, der bor alene. I hele den vestlige del af verden bliver det stadigt mere almindeligt at bo alene. I 2008 er en-personers husstande den mest almindelige husstandsform i Danmark, idet knap 40 pct. af alle husstande består af én person. Rapporten beskriver udviklingen over de sidste 20 år og viser, at det særligt er i aldersgruppen af de 30-60-årige, at der er blevet stadigt flere der bor alene. Personer over 60 år udgør dog stadig den største gruppe blandt en-persons husholdninger. Socio-økonomiske analyser af de 30-60 årige viser, at mennesker der bor alene, på en række parametre, hører til blandt de socialt mest udsatte, idet de har lavere tilknytning til arbejdsmarkedet, lavere indkomst og dårligere uddannelse.

Original languageDanish
Place of PublicationHørsholm
PublisherSBI forlag
Number of pages34
ISBN (Electronic)978-87-563-1415-2
Publication statusPublished - 2010
Externally publishedYes
SeriesSBi 2010
Number7

Cite this

Scherg, R. H., Gram-Hanssen, K., & Christensen, R. S. (2010). Aleneboendes boligbehov: En kvantitativ analyse af husstande bestående af én person. Hørsholm: SBI forlag. SBi 2010, No. 7
Scherg, Rune Holst ; Gram-Hanssen, Kirsten ; Christensen, Rikke Skovgaard. / Aleneboendes boligbehov : En kvantitativ analyse af husstande bestående af én person. Hørsholm : SBI forlag, 2010. 34 p. (SBi 2010; No. 7).
@book{5dfd4a422e4c4c10ad4fb553340c346c,
title = "Aleneboendes boligbehov: En kvantitativ analyse af husstande best{\aa}ende af {\'e}n person",
abstract = "Rapporten giver et kvantitativt billede af boligforhold og sociale parametre for mennesker, der bor alene. I hele den vestlige del af verden bliver det stadigt mere almindeligt at bo alene. I 2008 er en-personers husstande den mest almindelige husstandsform i Danmark, idet knap 40 pct. af alle husstande best{\aa}r af {\'e}n person. Rapporten beskriver udviklingen over de sidste 20 {\aa}r og viser, at det s{\ae}rligt er i aldersgruppen af de 30-60-{\aa}rige, at der er blevet stadigt flere der bor alene. Personer over 60 {\aa}r udg{\o}r dog stadig den st{\o}rste gruppe blandt en-persons husholdninger. Socio-{\o}konomiske analyser af de 30-60 {\aa}rige viser, at mennesker der bor alene, p{\aa} en r{\ae}kke parametre, h{\o}rer til blandt de socialt mest udsatte, idet de har lavere tilknytning til arbejdsmarkedet, lavere indkomst og d{\aa}rligere uddannelse.",
author = "Scherg, {Rune Holst} and Kirsten Gram-Hanssen and Christensen, {Rikke Skovgaard}",
year = "2010",
language = "Dansk",
publisher = "SBI forlag",

}

Scherg, RH, Gram-Hanssen, K & Christensen, RS 2010, Aleneboendes boligbehov: En kvantitativ analyse af husstande bestående af én person. SBi 2010, no. 7, SBI forlag, Hørsholm.

Aleneboendes boligbehov : En kvantitativ analyse af husstande bestående af én person. / Scherg, Rune Holst; Gram-Hanssen, Kirsten; Christensen, Rikke Skovgaard.

Hørsholm : SBI forlag, 2010. 34 p. (SBi 2010; No. 7).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Aleneboendes boligbehov

T2 - En kvantitativ analyse af husstande bestående af én person

AU - Scherg, Rune Holst

AU - Gram-Hanssen, Kirsten

AU - Christensen, Rikke Skovgaard

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Rapporten giver et kvantitativt billede af boligforhold og sociale parametre for mennesker, der bor alene. I hele den vestlige del af verden bliver det stadigt mere almindeligt at bo alene. I 2008 er en-personers husstande den mest almindelige husstandsform i Danmark, idet knap 40 pct. af alle husstande består af én person. Rapporten beskriver udviklingen over de sidste 20 år og viser, at det særligt er i aldersgruppen af de 30-60-årige, at der er blevet stadigt flere der bor alene. Personer over 60 år udgør dog stadig den største gruppe blandt en-persons husholdninger. Socio-økonomiske analyser af de 30-60 årige viser, at mennesker der bor alene, på en række parametre, hører til blandt de socialt mest udsatte, idet de har lavere tilknytning til arbejdsmarkedet, lavere indkomst og dårligere uddannelse.

AB - Rapporten giver et kvantitativt billede af boligforhold og sociale parametre for mennesker, der bor alene. I hele den vestlige del af verden bliver det stadigt mere almindeligt at bo alene. I 2008 er en-personers husstande den mest almindelige husstandsform i Danmark, idet knap 40 pct. af alle husstande består af én person. Rapporten beskriver udviklingen over de sidste 20 år og viser, at det særligt er i aldersgruppen af de 30-60-årige, at der er blevet stadigt flere der bor alene. Personer over 60 år udgør dog stadig den største gruppe blandt en-persons husholdninger. Socio-økonomiske analyser af de 30-60 årige viser, at mennesker der bor alene, på en række parametre, hører til blandt de socialt mest udsatte, idet de har lavere tilknytning til arbejdsmarkedet, lavere indkomst og dårligere uddannelse.

M3 - Rapport

BT - Aleneboendes boligbehov

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -

Scherg RH, Gram-Hanssen K, Christensen RS. Aleneboendes boligbehov: En kvantitativ analyse af husstande bestående af én person. Hørsholm: SBI forlag, 2010. 34 p. (SBi 2010; No. 7).