Adfærdsinformeret politik: Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Omfattende forskningsresultater fra især adfærdsøkonomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler så rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adfærdsinformeret politik er bredere end nudging. Adfærdsinformeret politik indebærer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adfærd, som den er udforsket inden for især adfærdsøkonomi og psykologi.

"Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adfærd adskiller sig fra standardøkonomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adfærd kan kvalificere offentlig politik med en lang række eksempler. Den redegør for, hvordan man kan udvikle løsninger på samfundsmæssige problemer under anvendelse af adfærdsindsigter, og den præsenterer et koncept for adfærdsmæssig diagnosticering og design af løsninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedrørende adfærdsinformeret politik, som er høstet internationalt, i langt højere grad bør inddrages i offentlig politik i Danmark.

Bogen behandler også den kritik, som kan rejses mod nudging og adfærdsinformeret politik, og argumenterer for, at der bør udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adfærdsindsigter.

"Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" er det første værk på dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte også betegnes som behavioural public policy.
Original languageDanish
PublisherDjøf Forlag
Number of pages234
ISBN (Print)9788757442762
Publication statusPublished - 2019

Keywords

  Cite this

  @book{ed2fd0e19e30432e8eb8ff340507cc74,
  title = "Adf{\ae}rdsinformeret politik: Anvendelse af indsigter fra adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi i offentlig politik",
  abstract = "Omfattende forskningsresultater fra is{\ae}r adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler s{\aa} rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adf{\ae}rdsinformeret politik er bredere end nudging. Adf{\ae}rdsinformeret politik indeb{\ae}rer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adf{\ae}rd, som den er udforsket inden for is{\ae}r adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi.{"}Adf{\ae}rdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi i offentlig politik{"} giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adf{\ae}rd adskiller sig fra standard{\o}konomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adf{\ae}rd kan kvalificere offentlig politik med en lang r{\ae}kke eksempler. Den redeg{\o}r for, hvordan man kan udvikle l{\o}sninger p{\aa} samfundsm{\ae}ssige problemer under anvendelse af adf{\ae}rdsindsigter, og den pr{\ae}senterer et koncept for adf{\ae}rdsm{\ae}ssig diagnosticering og design af l{\o}sninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedr{\o}rende adf{\ae}rdsinformeret politik, som er h{\o}stet internationalt, i langt h{\o}jere grad b{\o}r inddrages i offentlig politik i Danmark.Bogen behandler ogs{\aa} den kritik, som kan rejses mod nudging og adf{\ae}rdsinformeret politik, og argumenterer for, at der b{\o}r udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adf{\ae}rdsindsigter.{"}Adf{\ae}rdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adf{\ae}rds{\o}konomi og psykologi i offentlig politik{"} er det f{\o}rste v{\ae}rk p{\aa} dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte ogs{\aa} betegnes som behavioural public policy.",
  keywords = "Behavioural Public Policy, Nudging",
  author = "Kirsten Bregn",
  year = "2019",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788757442762",
  publisher = "Dj{\o}f Forlag",

  }

  Adfærdsinformeret politik : Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik. / Bregn, Kirsten.

  Djøf Forlag, 2019. 234 p.

  Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

  TY - BOOK

  T1 - Adfærdsinformeret politik

  T2 - Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik

  AU - Bregn, Kirsten

  PY - 2019

  Y1 - 2019

  N2 - Omfattende forskningsresultater fra især adfærdsøkonomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler så rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adfærdsinformeret politik er bredere end nudging. Adfærdsinformeret politik indebærer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adfærd, som den er udforsket inden for især adfærdsøkonomi og psykologi."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adfærd adskiller sig fra standardøkonomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adfærd kan kvalificere offentlig politik med en lang række eksempler. Den redegør for, hvordan man kan udvikle løsninger på samfundsmæssige problemer under anvendelse af adfærdsindsigter, og den præsenterer et koncept for adfærdsmæssig diagnosticering og design af løsninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedrørende adfærdsinformeret politik, som er høstet internationalt, i langt højere grad bør inddrages i offentlig politik i Danmark.Bogen behandler også den kritik, som kan rejses mod nudging og adfærdsinformeret politik, og argumenterer for, at der bør udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adfærdsindsigter."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" er det første værk på dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte også betegnes som behavioural public policy.

  AB - Omfattende forskningsresultater fra især adfærdsøkonomi og psykologi viser, at mennesker langt fra handler så rationelt, som det ofte antages. Det er baggrunden for nudging. Adfærdsinformeret politik er bredere end nudging. Adfærdsinformeret politik indebærer, at offentlig politik generelt inddrager indsigter i menneskelig adfærd, som den er udforsket inden for især adfærdsøkonomi og psykologi."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" giver en systematisk oversigt over, hvordan faktisk menneskelig adfærd adskiller sig fra standardøkonomiens antagelse om homo economicus (det rationelle menneske). Bogen viser, hvordan indsigt i faktisk menneskelig adfærd kan kvalificere offentlig politik med en lang række eksempler. Den redegør for, hvordan man kan udvikle løsninger på samfundsmæssige problemer under anvendelse af adfærdsindsigter, og den præsenterer et koncept for adfærdsmæssig diagnosticering og design af løsninger. En af bogens hovedpointer er, at de mange erfaringer vedrørende adfærdsinformeret politik, som er høstet internationalt, i langt højere grad bør inddrages i offentlig politik i Danmark.Bogen behandler også den kritik, som kan rejses mod nudging og adfærdsinformeret politik, og argumenterer for, at der bør udformes etiske retningslinjer for anvendelse af adfærdsindsigter."Adfærdsinformeret politik. Anvendelse af indsigter fra adfærdsøkonomi og psykologi i offentlig politik" er det første værk på dansk, som giver en samlet fremstilling af det felt, der ofte også betegnes som behavioural public policy.

  KW - Behavioural Public Policy

  KW - Nudging

  UR - https://www.djoef-forlag.dk/book-info/adfaerdsinformeret-politik

  M3 - Bog

  SN - 9788757442762

  BT - Adfærdsinformeret politik

  PB - Djøf Forlag

  ER -