Political extremism in Denmark

 • Larsen, Chris Holmsted (Project participant)

  Project: Research

  Project Details

  Description

  Rapporterne ”Politisk ekstremisme i Danmark – en forundersøgelse til kortlægning af højre – og venstreekstremisme” og ”Anti-demokratiske og voldsfremmende miljøer i Danmark, som bekender sit til islamistisk ideologi. Hvad ved vi?” stiller skarpt på bl.a. grupperingernes organisering, aktiviteter, rekrutteringsmetoder og brugen af sociale medier bl.a. Facebook og blogs. Rapporterne viser, at der er grupperinger i Danmark, der er parate til at gøre brug af politisk vold for at opnå deres mål.
  Rapporterne giver på baggrund af eksisterende viden et overordnet vue over det ekstremistiske landskab i Danmark, mens den større nationale kortlægning vil gå et spadestik dybere og give et mere detaljeret billede af omfanget og karakteren af de lokale udfordringer med ekstremisme. Den nationale kortlægning igangsættes hen over sommeren.
  StatusFinished
  Effective start/end date01/01/201208/05/2012

  Collaborative partners

  Keywords

  • Political extremism
  • Politisk ekstremisme i Danmark

   Translated title of the contribution: Political extremism in Denmark: a pre-investigation for mapping of right-wing and left-wing extremismLarsen, C. H., 8 May 2012, Roskilde: Roskilde Universitet. 48 p.

   Research output: Book/ReportReportCommissioned

   Open Access
   File