Frem i Lyset - Samarbejde med Ungdommens Røde Kors og Trygfonden

Project: Research

Project Details

Description

Ungdommens Røde Kors har i 2014-2018 indgået partnerskabet Frem i Lyset med Trygfonden . Gennem partnerskabet etableres en langsigtet indsats målrettet netværksfattige børn og unge fra 8 til 20 år bosat i landets glemte områder , der falder under den sociale radar fra ministerier og organisationer, og som er i en risikozone for at ende i en negativ marginaliseringsspiral. Der bor op mod 60.000 netværksfattige børn og unge i disse områder af landet, hvor der er mindre bevågenhed og færre midler til sociale indsatser.
Formålet med Frem i lyset er at bidrage til at gøre udsatte og netværksfattige børn og unge mere aktive, skabe muligheder for at de kan styrke deres sociale netværk og være bedre i stand til at håndtere deres livssituation via en ambitiøs og forebyggende civilsamfundsindsats.
Ungdommens Røde Kors ønsker at sikre en velfunderet kortlægning og evaluering af indsatsen. Derfor ønsker vi, at der gennemføres en forskningsbaseret undersøgelse af projektet i samarbejde med Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitet v/ professor Thomas P. Boje. Denne undersøgelse vil dels omfatte en kortlægning og registrering af de iværksatte aktiviteter og dels en analyse af de deltagende personers – frivillige såvel som brugere - ressourcer og sociale netværk før, under og efter indsatsen.
AcronymFrem i Lyset
StatusFinished
Effective start/end date01/09/201430/06/2018

Research Output

  • 2 Contribution to newspaper - Comment/debate
  • 1 Journal article

Medborgerskab skal der kæmpes for: Medborgerskabet er under forandring - i takt med at de sociale rettigheder ændrer karakter

Boje, T. P., 23 Jul 2017, In : Politiken. 3 p.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Professor: Civilsamfundsstrategien bør handle mere om demokrati end økonomi

Boje, T. P., 24 Aug 2017, In : Altinget | Civilsamfund. 24.august 2017

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Open Access

Medborger - noget man er, eller noget man bliver

Boje, T. P., Mar 2016, In : Retorikmagasinet (Aastorp, 1999). 25, 99, p. 14 - 18 4 p.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication