Katrine Hartmann-Petersen

Katrine Hartmann-Petersen

MSc (Technological and Socio-economic Planning)

  • Universitetsvej 1, 02

    DK-4000 Roskilde

    Denmark

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Research

Jeg undersøger mobilitetens og transportens indvirkning på og betydning for det senmoderne hverdagsliv. Med udgangspunkt i kvalitative metoder, participatoriske metoder og med inspiration fra aktionsforskningen (især værkstedsmetoder) udforsker jeg begreber som mobilitetspraksis og -planlægning, bæredygtighed, adfærd, tid, sted, ambivalenser og fællesskaber. 

Jeg interesserer mig for bæredygtig byplanlægning og især for hvordan planlægningen håndterer det moderne hverdagslivs dilemmaer og hvordan individet søger at opnå det gode liv. 

Jeg arbejder praksisnært og interesserer mig for hvordan mobilitetsplanlægning kan udfordes og skaleres, så den i højere grad skaber de forandringer, der er behov for på feltet i lyset af fx klimaudfordringer. 

I min ph.d.-afhandling (2009) analyserede jeg flygtige relationer og mobilitetsforståelser i (arbejds)livet. Konkret beskæftigede jeg mig med beskrivelsen af buschaufførers mobile liv.

Expertise related to UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. This person’s work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 11 - Sustainable Cities and Communities

Keywords

  • Physical planning, Urban studies
  • Labour market
  • Traffic, Transportation

Publication network

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or