No photo of Jan Krag Jacobsen
  • Universitetsvej 1, 42.3

    DK-4000 Roskilde

    Denmark

1975 …2013
If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Research Output 1975 2013

Filter
Book chapter
2013

Concept experiences and their diffusion: the example of the New Nordic Cuisine

Sundbo, J., Sundbo, D. I. C. & Jacobsen, J. K., 2013, Handbook on the Experience Economy. Sundbo, J. & Sørensen, F. (eds.). Cheltenham: Edward Elgar Publishing, p. 424-445 21 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

2008

The food and eating experience

Jacobsen, J. K., 2008, Creating experiences in the experience economy. Sundbo, J. & Darmer, P. (eds.). Cheltenham: Edward Elgar Publishing, p. 13-32 20 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

Under the Surface - Looking into Springtime: A gastro-theatrical experience in Madeleines Food Theatre

Jacobsen, J. K., 2008, Performance Design. Hannah, D. & Harsløf, O. (eds.). København: Museum Tusculanum, p. 281-297 16 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

2006

Adulteration as part of Authenticity

Jacobsen, J. K., 2006, Authenticity in the Kitchen: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 2005. Hosking, R. (ed.). Totnes: Prospect Books, p. 252-262 10 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Scientifically adulterated foods: the authentic foods of the late industrial Society

Jacobsen, J. K., 2006, Authenticity in the Kitchen: Proceedings of The Oxford Symposium on Food and Cookery 2005. Hosking, R. (ed.). Oxford: Prospect Books, p. 4 4 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

2003

Identitet og madkultur: om hvad vi spiser og hvorfor vi gør det

Jacobsen, J. K., 2003, Måltiden i framtiden: Et symposium om Mat- och måltidskundskap på Högskolan i Kristianstad den 11 februari 2002. Swahn, J-Ö. (ed.). Kristianstad: Högskolan Kristianstad, p. 33-47 14 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

2000

The House of the Meal

Jacobsen, J. K., 2000, Denmark Special 4: Denmark in the 21st Century. Bjerregaard, B. (ed.). København: World Pictures, p. 108-109

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1997

Madkultur: et oplæg til en kulturpolitik på madområdet

Jacobsen, J. K., 1997, Kulturprofilen: Den danske madkultur ved arbejdsgruppen vedrørende den danske madkultur december 1996. København: Kulturministeriet, p. 11-21 10 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Måltidens hus i Sverige

Jacobsen, J. K., 1997, Kulturprofilen: Den danske madkultur ved arbejdsgruppen vedrørende den danske madkultur. København: Kulturministeriet, p. 54-57 4 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1992

Måltidet er mere end ernæring

Jacobsen, J. K., 1992, At føje liv til årene: Debat- og lærebog om kultur- og aktivitetsområdet. 1 ed. Frederikshavn: Dafolo, p. 67-70 38 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterEducation

1990

Kvalitet og fødevarer

Jacobsen, J. K., 1990, Kvalitet?. Købehavn: Landbrugets oplysnings- og kursusvirksomhed, p. 127-155 28 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1989

Mad og sundhed

Jacobsen, J. K., 1989, For miljøets skyld. København: NOAH, p. 40-50 10 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1987

Mad, miljø, sundhed i fremtiden

Jacobsen, J. K., 1987, Forbrugerrådet 1987: Forbruger 1987 - Forbruger 2027. København: Forbrugerrådet, p. 15-17 3 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1986

Mad-kultur

Jacobsen, J. K., Højmark Jensen, J., Prynø, L. & Vestergård Jensen, J., 1986, Livet skal leves: Biologi for HF og Gymnasium. 1. ed. Århus: Nucleus, p. 21-59 38 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterEducation

1985

Et nyt køkken

Jacobsen, J. K., 1985, Tak for mad: om madkultur og ernæringspolitik. København: Miljøministeriet, Vol. 1. 6 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

Viden og lyst til ændring er ikke nok

Jacobsen, J. K., 1985, Værsgo og spis: En bog om vilkår og mulighed for ernæringsoplysning i Danmark. København: statens levnedsmiddelinstitut, p. 127-130 3 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

1983

Værsågod og spis

Jacobsen, J. K., 1983, Sådan er kapitalismen. Avlund Frandsen, H. E. & Sønderriis, E. (eds.). København: Politisk revy, p. 95-100 5 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1977

Levnedsmiddelforskning: Mad, mennesker og medbestemmelse

Jacobsen, J. K., 1977, En grim ælling: Biologiundervisning, mennesker, arbejde, samfund. Lunau, I. (ed.). Ørsted: Nucleus, p. 177-133 44 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1976

Fødevareoverskud, fejlernæring og forgiftning: Om modsætningen mellem forbrugernes behov og levnedsmiddelindustriens interesser

Jacobsen, J. K., 1976, Mad er ikke bare mad: en bog om hverdagskost. Hørlych Karlsen, H. (ed.). København: Borgen, p. 114-141 27 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication

1975

Miljøproblemer i forbindelse med udnyttelse af kernekraft

Jacobsen, J. K. & Jørgensen, B., 1975, Energi: Energibrug og problemer. København: Energioplysningsudvalget, Vol. 4. p. 81-136 55 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterCommunication