Det går som en leg!

Press/Media: Press / Media

Description

Det moderne køkken er et resultat af en direkte køkkenrevolution op gennem 1900-tallet, og samtidig har køkkenet været en arena for omfattende samfundsændringer, skriver Karin Lützen, lektor og ph. d. ved Institut for Kultur og Identitet på Roskilde Universitet, i en anmeldelse af en ny forskningsartikel om køkkenets historie. Artiklen af den norske historiker Gro Hagemann er blot en del af udviklingen, hvor køkkenet i de senere år er blevet forskningsgenstand for især kvindelige historikere. Gro Hagemann påpeger, at køkkenet blev rummet, hvor industrialiseringen for alvor slog igennem med sine elektriske køkkenmaskiner, sit vaskepulver og konserves. Samtidig med køkkenets udvikling blev kvinder også i højere grad mål for reklamerne, og ved slutningen af 1940'erne var der ikke længere nogen, som dvælede ved det gammeldags køkkens charme, påpeger Gro Hagemann.
Period5 Aug 2011

Media coverage

1

Media coverage

  • TitleDet går som en leg!
    Media name/outletWeekendavisen
    Date05/08/2011
    PersonsKarin Cohr Lützen