Woman is Not Somebody Who Needs a Father: A Study of How a Universal Culture of Human Rights Influences Development Work in Bolivia

Freja Strand Oszadlik & Gitte Højgaard Johansen

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

Dette speciale undersøger, hvordan den universelle kultur om menneskerettigheder og mål om ligestilling i forbindes med køn, kvinderettigheder, kønslighed og kategorien ‘kvinder’ i udviklingsarbejde baseret på et casestudie i Bolivia. Specialet dykker ned i relationen mellem det globale og lokale og undersøger samt udfordrer de magtstrukturer, der sker i udvekslingen, oversættelsen og fortolkningen af værdier, ideologier og koncepter i forhold til udvikling og lighed. Dette opnås gennem en undersøgelse af, hvordan lokale koncepter bliver globaliseret og påvirker specifikke lokale kontekster og koncepter. Derudover undersøger specialet alternative tilgange til og forståelser af disse globaliserings- og lokaliseringsprocesser gennem dekoloniserende internationalisme, hvor der inddrages antihegemoniske stemmer om dekoloniseringsprocesser i opposition til universalisering. Dette sker gennem en kombination af teoretiske perspektiver og empiri i form af interviews udført i La Paz og Coroico i Bolivia i Marts 2015 med organisationer, feministiske aktivister og lokale kvinder med henblik på at åbne op for alternative forståelsesrammer, som inkluderer diversitet og mangfoldighed.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato28 sep. 2015
VejledereJulia Suárez-Krabbe