Upgrading i tekstil og beklædningsindustrien i Vietnam

David Mathias Suadicani, Rikke Lindahl Olsen & Nana Gade Christensen

Studenteropgave: Fagmodulprojekt

Abstrakt

Dette projekt undersøger hvad der fremmer og begrænser den industrielle upgrading i Vietnams tekstil og beklædningsindustri, og hvad udviklingen betyder for arbejdsforhold og den geografiske fordeling af værdi i landet. Projektet vil, med udgangspunkt i globale værdikæder, undersøge hvordan Vietnams økonomiske udvikling er blevet præget af globale neoliberale institutioner, og den nationale strategi for upgrading i industrien.
Projektet konkludede at den industrielle upgrading primært er foregået gennem statsstyrede virksomheder som Vinatex, og kun i mindre grad gennem private firmaer. Hvilket er modsat den politik foreslået af de globale neoliberale institutioner; privatisering og deregulering af markedet. Projektet belyser at disse institutioners udviklingskrav modarbejder social upgrading i Vietnam. Til gengæld bidrager de statsstyrede virksomheder til den sociale upgrading ved at skabe bedre jobs og større værdi for den befolkning der bor i nærheden af industrien.

UddannelserGeografi, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor
SprogDansk
Udgivelsesdato6 jan. 2020
VejledereKristine Juul