Unjust Weather: Global Climate Change and Race Problematics

Rasmus Fisker-Clausen, Anne Mette Christensen, Adam Jørgensen, Kent Andrè Sommer-Edstrøm & Sofie Hennecke Mikkelsen

Studenteropgave: Kandidatprojekt

Abstrakt

I dette projekt undersøges forbindelsen mellem globale klimaforandringer og raceproblematikker. Vi har valgt, at tage udgangspunkt i en kort, viral video, skabt af Black Lives Matter UK. I denne video ytrer organisationen, at klimakrisen er en racistisk krise. Gennem deres udtalelser, har vi udarbejdet fire analysekategorier, som bearbejder vores overordnede emne. Gennem involvering af teoretiske perspektiver fra blandt andre Rob Nixon, Peter Singer, og med afsæt i Boaventura De Sousa Santos’ videnskabsteoretiske overvejelser om vidensproduktion, undersøges problematikken fra disse forskellige vinkler. Vi konkluderer, at der ved behandlingen af spørgsmål om ansvar, ofre, miljø-racisme og flygtninge tegner sig en klar sammenhæng mellem globale klimaforandringer og race. Ultimativt vil dette potentielt set kunne udvikle sig til øget ulighed mellem allerede ulige sociale og raciale grupper.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk