Tv-nyheder på glatis - et etisk vue på retoriske virkemidler og faktaoverenskomst i nyhedsformidling

Maya Krone, Liv Forsberg, Sarah A.V. Andersen, Signe H. Nielsen, Julie R. Kejlaa, Melina Mikkelsen & Mikkel Bøhm

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Projektets hensigt er, med udgangspunkt i en case, at udrede nogle af de etiske problemstillinger og opmærksomheder, der opleves i forbindelse med massemediets bevægelse i samfundet fra kulturinstitution i retning af selvstændig medieinstitution. Projektets fokus ligger overordnet på Tv-mediets nyhedsformidling i Danmark, og særligt på dette medies brug af retoriske virkemidler, samt omgang med faktaoverenskomsten. Projektet er bygget op omkring analysen af et meget omtalt indslag fra TV2 om indvandrerbanden Triple A, samt en efterfølgende diskussion som behandler de etiske problemstillinger, analysen blotlægger.

UddannelserBasis - Humanistisk Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk