Tuberculosis and the WHO: An analysis of how attention and information has influenced developments in WHO policies on tuberculosis

Amalie Juul

Studenteropgave: Fagmodulprojekt

Abstrakt

Målet med denne opgave er at svare på spørgsmålet “Hvordan har opmærksomhed og information påvirket udviklingen i WHO’s politik på tuberkulose?”. Spørgsmålet bliver forsøgt svaret på ved brugen af sekundær data indsamlet af Raviglione and Pio. Deres overblik over WHO politikker på tuberkulose fra 1948 til 2001 fungerer som det empiriske grundlag for analysen. Den teoretiske ramme er punctuated equilibrium theory som fokuserer på hvordan opmærksomhed driver forandringer i tiltag. Analysen demonstrerer tydeligt at udviklingen i WHO tiltag følger et mønster af perioder med ekvilibrium afbrudt af ‘punctuations’ som leder til politikforanding. Udover det kan man, baseret på analysen, se at opmærksomhed og information er drivkraft i politik processen. Studier som dette er vigtige for det større billeder af global ulighed i sundhed fordi de fortæller os noget om hvad der driver forandringer i politikker. Vi må forstå disse faktorer, sammen med en masse andre, for at virkelig forstå global ulighed i sundhed. Denne opgave forsøger også at være et lille stykke i et meget større billede ved at demonstrere at punctuated equilibrium theory også kan bruges på globale institutioner, og ved at svare på spørgsmålet “Hvordan har opmærksomhed og information påvirket udviklingen i WHO’s politik på tuberkulose?”

UddannelserInternationale Studier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor
SprogEngelsk