Tiltrækning af højtuddannet udenlandsk arbejdskraft

Agnete Fanger Jakobsen, Emil Bak Nielsson, Frederik Mikelsons & Josephine Honoré

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Dette projekt har til formål at undersøge Danmarks behov for højtuddannet udenlandsk arbejdskraft, og hvordan denne tiltrækkes. Projektet undersøger således først Danmarks arbejds- migrationsbehov historisk set, for derefter at argumentere for, hvorfor tiltrækning af netop højtuddannede arbejdsmigranter er vigtigt i dag og i fremtiden. Besvarelsen af, hvad Danmark kan gøre for bedre at tiltrække den nødvendige højtuddannede arbejdskraft, tager udgangspunkt i interviews med 6 expats, der bor i Danmark i dag. Disse interviews bliver analyseret med udgangspunkt i tre migrationsteorier. Konklusionen på dette er, at især det rette job og kærlighed er årsagen til at højtuddannede udlændinge vælger at flytte til Danmark. Desuden er der specielt 4 faktorer, der for expatne er vigtige, som Danmark kunne forbedre for at tiltrække flere højtuddannede udlændinge: Sprog/netværk, skat, bureaukrati og internationale skoler. Desuden kan branding af de ting expatne nævner som gode ved at bo og arbejde i Danmark være en fordel.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato20 dec. 2012