Tilbagekoblingsmekanismer for den globale opvarmning: En undersøgelse af tilbagekoblingsmekanismen i jorden med udgangspunkt i casestudier fra Zackenberg

André Suarez Schou, Kristina Vallentin Larsen, Dina Aldamim, Katharina Vognstrup Jãger, Levent Yalcin & Eimear Eichstedlund de Búrca

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Den globale opvarmning er et aktuelt emne, som danner grundlag for klimaet og dets ændringer verden over. Dette litteraturstudie blev udført for at undersøge, hvordan forholdet mellem tilbagekoblingsmekanismer i klimasystemet og temperaturstigning i de øverste jordlag, har en virkning på den globale opvarmning. Der tages udgangspunkt i fire nyere studier fra Zackenberg Research Station i Nordøstgrønland, hvor der blev foretaget en grundig analyse af hvert enkelt studie. Studierne er baseret på en kombination af felt- og laboratorieforsøg, og på baggrund af disse, har det været muligt at forudsige klimascenarier og opstille fremtidige klimamodeller. Alle studierne pegede i retningen af, at der findes en positiv tilbagekoblingsmekanisme i de øverste jordlag. Derfor er læren og forståelsen af sammenhængen mellem tilbagekoblingsmekanismerne i klimasystemerne og den globale opvarmning essentiel, for at kunne komme ekstreme vejr- og klimaændringer i forkøbet, især i de udsatte områder.

UddannelserBasis - Naturvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato19 dec. 2017