The Neverending Story - fra bog til film

Cecilie Kaas Jørgensen, Zsuzsanna Futo, Sarah Elton Jensen, Penille Achena Bjørnlys & Vibeke Kristine Scheller Andersen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Opgaven indledes med en præsentation af forfatteren Michael Ende, samt en skitsering af generelle problemer i forhold til filmadaption. Herefter introduceres vores hovedværker: The Neverending Story, og filmene The Neverending Story samt The Neverending Story II – the Next Chapter. I et forsøg på at danne os et overblik over værkerne har vi analyseret dem og undersøgt deres strukturelle forskelle. Til sidst præsenteres filosoffen Friedrich Nietzsche og hans tanker fra værket Thus Spoke Zarathustra. Disse introduceres for at kunne beskrive Bastians udvikling i forhold til Åndens forvandling. I det afsluttende diskussionsafsnit beskæftiger vi os med forskellene i de to medier, heriblandt, hvordan bogens karakterer og budskaber er blevet adapteret. Desuden diskuteres paralleller mellem Thus Spoke Zarathustra og The Neverending Story.

UddannelserBasis - Humanistisk Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk