The Markets of Interactions - A Study of Romani market vendors' negotiations of rights to possess space: A study of Romani market vendors' negotiantions of rights to possess space

Sini Kaisa Hassinen & Laura Perregård Larsen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Dette projekt er en undersøgelse af rumlige forhandlingerne foretaget af Romani markedssælgere, som har et uformelt marked på Nørrebro station i København. Baseret på en periode med feltarbejde, søger projektet at belyse, hvad der er på spil for de marginaliserede brugere af byen, når bymæssig udvikling finder sted, når et uformelt marked bliver lukket for at gøre plads til byens udvikling. Analysen tager udgangspunkt i, hvordan Romanierne forhandler deres ret til plads, når det bliver anfægtet. Ved at udforske skæringspunkterne mellem rum, relationer og tid, analysere projektet de diskrete måder at navigere i byen. Dynamikken mellem de samfundsmæssige strukturer og roma-aktører og de spændinger, der opstår fra mødet, analyseres. Sporene af sælgerne er uforudsigelige og formet af momentane muligheder og mange lukninger. De centrale argumenter er, at Romanierne bruger rummene kreativt til at få ejerskab over dem; interagere med mennesker i og uden for deres gruppe for at definere brugen af rummet; og deres positioner i byen er midlertidige og under konstant genforhandling.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk