The effect of health perception in women

Izabela Majchrzak & Anna Wedfall Petersen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Målet med dette projekt var at undersøge kvinders opfattelse af madvalg og dettes relation til sundhed. For at undersøge dette grundigt blev en mix metode tilgang brugt. Det indledende data var samlet ved brug af et spørgeskema, hvilket ledte to yderlige data som blev indsamlet via semi-strukturede interviews, hvor spørgeskemaet var brugt som et vejledende redskab da interview guiden blev lavet. Fundene af projektet viser at sundhedsopfattelse og madvalg er ikke tæt relateret med følelsesmæssigt velværd hvilket den oprindelige antagelse havde været. I stedet er sundhedsopfattelse relateret til fysisk sundhed og især vægt er relevant for kvinderne. Dette var undersøgt via en kritisk diskurs analyse og med sundhedstros modellen. Derudover så var diskursen indenfor sundhed stærkt påvirket af miljø og samfundsmæssige factorer i henhold til kvindernes opfattelse af mad og madvalg.

UddannelserSundhedsfremme og Sundhedsstrategier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato29 maj 2018