The Behavior and Migration of Odontoceti: Does overlap in migration areas andmigration distances influence the magnitude of interspecific interaction in Odontoceti?

Laura Emilie Schmidt, Giuseppe Cascio & Nicklas Hald Brusen

Studenteropgave: Fagmodulprojekt

Abstrakt

Parvordren Odontoceti, også kaldet for tandhvaler, består af forskellige racer af hvaler såsom, spækhuggeren, hvidhvalen og øresvinet. Denne rapport vil lægge et fokus på 9 forskellige racer af hvaler, hvordan de opfører sig, hvor og hvordan de lever og deres habitater og migration. For at sikre at vores hovedspørgsmål bliver besvaret korrekt har vi konstrueret 4 hypoteser, som bliver bevist og modbevist i vores konklusion.

Selvom der er et fokus på de 9 racer, betyder det ikke at resten af parvordren Odontoceti er blevet glemt, et mål i vores semester binding er at vi skal arbejde, behandle og fremvise data. I vores analyse præsenterer vi data, omkring migrations og habitats distance, vægt og længde af alle racerne der er i af parvordren Odontoceti. Der er heller ikke nogen specifikke regler for hvordan man kategoriserer opførsel hos hvaler, så i denne rapport bliver der også defineret fire overordnede typer af opførsel, hvoriman kan kategorisere alle andre.

I slutningen af rapporten bliver det så analyseret og diskuteret om der er en sammenhæng mellem hvordan racer af hvaler opfører sig, hvor og hvordan de lever, deres habitater og migration. Til slut besvarer vi vores hovedspørgsmål "Does overlap inmigration areas and migration distances influence the magnitude of interspecific interaction in Odontoceti?" med både et ja og et nej.

UddannelserMiljøbiologi, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor
SprogEngelsk
Udgivelsesdato27 maj 2019
Antal sider47

Emneord

  • Hval
  • Opførsel