Thank you for the music: En sammenligning af musikeksport i Sverige og Danmark

Christine Gyrsting Lorentzen, Maja Joss-Børch, Marike Sofie Grüttner, Nikoline Frostholm, Berg Petersen, Pelle Magnus & Rune Hedeman

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Dette projekt beskriver forholdet mellem Danmark og Sveriges musikeksport. Sverige og Danmark er begge succesrige musikeksporterende lande. Med udgangspunkt i at Sveriges eksport er større end Danmarks, påviser vi hvordan de to lande har prioriteret musik og kultur forskelligt, og dermed hvorledes Sverige har udnyttet mulighederne for at skabe en større musikeksport. Følgende punkter fastslår denne påstand: Udbuddet af spillesteder har været større i Sverige. Svensk tv har i højere grad formået at informere frem for blot at underholde. Danmark har ikke, som Sverige, støttet musikere, der ikke er tilknyttet en institution.

UddannelserBasis - Humanistisk Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk