Terror eller frihedskamp? Et projekt om ondskab

Franka Kessing, Amanda Nielsen, Helene Jensen & Anne Raun

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Udgangspunktet for dette projekt udspringer af en interesse for, hvad en ond handling er, om angrebet 9/11 var terror eller frihedskamp og et ønske om indsigt i al-Qaeda som gruppe. Den overordnede teori, som vi har benyttet os af, er Lars Fr. H. Svendsens ondskabstypologier og Elias Canettis teori om massen. Svendsen præsenterer fire ondskabstypologier - den dæmoniske, den instrumentelle, den idealistiske og den dumme. Ud fra disse samt Canettis teori om massen har vi opbygget en analyse af, om al-Qaedas angreb kan ses som ondskab. Til at understøtte vores analyse, anvender vi teori om identitet og definitioner af idealisme og fundamentalisme. Vi har til sidst fundet det relevant at diskutere, hvad en ond handling er og om angrebet 9/11 kan betragtes som terror eller frihedskamp.

UddannelserBasis - Humanistisk Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk