Stresstolerante transgenetiske ris: Stress tolerant transgenic rice

Lars H Nielsen, Kim Jantzen, Anders Rohde, June L Nielsen, Christian Schmidt & Jens B Mikkelsen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Trehalose er et ikke-reducerende disaccharid. Forskere fra Cornell University har konstrueret en stresstolerant transgenetisk ris med øget trehaloseakkumulation. Vi beskriver her, hvordan forskerne fra Cornell University har genmodificeret en rissort, og undersøger om det hensigtsmæssigt at anvende rissorten med henblik på øget fødevareproduktion. Vi beskriver, at der ikke er større risici ved fordøjelsen af trehalose, men at der er behov for yderligere undersøgelser af konsekvenserne ved spredningen af gener via krydsbestøvning fra den transgenetiske ris. Vi konkluderer, at anvendelsen af den stresstolerante transgenetiske ris vil være hensigtsmæssig, såfremt forbehold tages for at mindske spredningen af gener.

UddannelserBasis - Naturvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jan. 2004