Selvet og dets Bevægelse: - Hos Rollo May og i Sufismen

Fahreta Ajanovic

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Projektet undersøger: Hvordan udvikles menneskets Selv i sufisme og i eksistenspsykologi? 1.3.Underspørgsmål Den ovenstående problemformulering skal forstås ud fra de følgende underspørgsmål, som angiver projektets undersøgelsesfelt: 1) Hvad karakteriserer det postmoderne menneske? 2) Hvordan beskriver hhv. sufisme og Rollo May menneskets Selv? En analyse af menneskets Selv i henholdsvis sufisme og eksistenspsykologi indeholder nødvendigvis også en diskussion af det postmoderne menneske, da det er relevant at forholde sig til den mennesketype, de postmoderne udfordringer frembringer. Det andet underspørgsmål omfatter en undersøgelse af både det selvrealiserede menneske og de væsentlige bestræbelser mod det selvbevidste og integrerede Selv.

UddannelserPsykologi, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk