Prostitution og dansk lovgivning: Prostitution and the danish legislation

Stinus Landt Lerche, Louise Emily Kofoed, Katrina Gillies Rasmussen & Caroline Mikkelsen

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Prostitution and the Danish legislation The main purpose of our project, is to discuss prostitution and the Danish legislation on which this concerns. Is it fair and reasonable? And how does it affect the Danish prostitutes? The legislation affects the prostitutes and how they can live their lives. Therefore we have clarified whether or not the Danish prostitutes live under good or bad circumstances. With empirical data and through our own qualitative interviews, we have explained the possibilities and consequences of the current legislation. Theoretical views on prostitution has also been enlightened, however only views that reflect the public debate. These views have been discussed regarding the relevant problems in the political debate. Furthermore we have discussed whether an alternative legislation would be better for the prostitutes and their lives. Prostitution og dansk lovgivning Temaet i denne opgave er den danske lovgivning på prostitutionsområdet, og hvordan denne påvirker de prostitueredes vilkår i Danmark. Vi har redegjort for hvordan de prostitueredes vilkår i Danmark er, og analyseret den nuværende lovgivning på området. Gennem vores empiriske data og vores egne kvalitative interviews, har vi fundet frem til de muligheder og konsekvenser, der er ved den nuværende lovgivning. Vi har også inddraget de teoretiske synspunkter på prostitution, som er fremtrædende i samfundsdebatten. Dette er blevet samlet i en diskussion, om de relevante problemstillinger i lovgivningen på prostitutionsområdet, hvor vi blandt andet diskuterer hvorvidt en alternativ lovgivning vil give de prostituerede i Danmark bedre vilkår.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato19 dec. 2011