Projekt i innovation

Dorte Sams Marstrand Rasmussen

Studenteropgave: Kandidatprojekt

Abstrakt

Abstrakt

Projektet ”Projekt i innovation”, tager afsæt i et HR-ledelsesperspektiv i organisationen Google, hvor det undersøges, hvordan innovation udspiller sig i praksis, hvilket sker gennem i en komparativ analyse, med en ansat medarbejder i organisationen.
Projektet har til formål at undersøge, om der i organisationen eksisterer særlig tilgange til arbejdet, når det handler om at skabe innovation, og hvad der kræves af individet i ansættelsen. Da innovation kan opleves som et abstrakt begreb, der er svær at definerer, er det her belyst, hvad begrebet indeholder ud fra en specifik arbejdskontekst i Google. Metodisk er der gjort brug af en hypotetisk deduktiv metode, der antager at Google som virksom, inddrager innovation i deres ledelsesstrategi, og har en innovativ tilgang. Teoretisk tages afsæt i Chris Argyris handlingsteori i organisationer og kreativitetsprofessor Lene Tanggaards syn på kreativitet og innovation på arbejdspladsen.

UddannelserPsykologi, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato31 jul. 2017
Antal sider25
VejledereDitte Stilling Borchorst

Emneord

  • Innovation, organisationspykologi, kommunikatio, handleteori, social praksis teori, komparativ analyse, tilgange til innovation, krav i ansættelsen