Politics of Storytelling: Refugee Tales and Literature

Andreea-Constanta Rata

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

Dette speciales fokus ligger på, anvendelsen af fortælling på Refugee Tales projekt. Projektet har tre grundlæggende elementer. Disse elementer sammen med andre, der er implicitte, men alligevel afgørende for projektet, udgør den konceptuelle ramme for speciales analyse. Analysen starter med antagelsen at fortælling fungerer som en strategi og udforsker yderligere fortællingens forhold til litteraturen, og dets potentiale at gribe politiske anliggender an. Hannah Arendts teoretisk perspektiv på fortælling, spørgsmålet om rettigheder, og Rancière tilgang på litteratur, blandt andet, fungerer som den teoretiske ramme. Analysen belyser at der er tale om en ’politik af fortælling’, hvor læserne mindes om, at fortælling, selvom den nogen gange bliver brugt til at skade, er først og fremmest brugt til at udfordre samvittigheden.

UddannelserEngelsk, (Bachelor/kandidatuddannelse) KandidatKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato2018