Planlægning af byens rum - Kødbyen: Planning of city spaces - The Meatcity

Morten R Clausen & Sasja Kalledsøe

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

#Planlægningen af Byens Rum - Kødbyen ”Planlægningen af byens rum – Kødbyen ” tager udgangspunkt i de processer der gør sig gældende i forhold til planlægningen af byrum. Særligt bliver der undersøgt, hvordan tilgangen til byplanlægningen har ændret sig gennem skiftet fra government tll governance. Videre undersøges de socialt konstruerede faktorer der gør sig gældende ved individets oplevelse af byrummet. Projektet tager udgangspunkt i Richard Floridas ”Den Kreative Klasse”, og diskuterer gennem sociologen Pierre Bourdieus begreber og Patsy Healeys forskning omkring strategisk byplanlægning, hvordan planlægningen ser ud i dag. Til slut i projektet anvendes Kødbyen, på Vesterbro, til at eksemplificere problemstillingen omkring den fysiske planlægning og det oplevede byrum.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jun. 2006