Perspectives on Love in Contemporary Western Society

Pultz Hansen, Sarah Sabine, Mette Bom Jensen, Anette F. Helland, Fabiana Novoa & Brenda Diana Richard Msechu

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Dette projekt søger, med udgangspunkt i Woody Allens film Vicky Cristina Barcelona (2008) at redegøre for hvordan vestlig kontemporær kærlighed, forhold og kønsroller bliver fremstillet og forhandlet i filmen. I projektet bliver karaktererne i filmen repræsentanter igennem de forhandlinger og normer der bliver artikuleret i det kontemporære vestlige samfund. Ved hjælp af Judith Butlers teoretiske ramme, som blandt andet indeholder den heteronormative matrix, søger projektet at reflektere og analysere de omkringliggende normer og forhandlinger der omkranser forhold, kærlighed og køn. Anthony Giddens perspektiver på kærlighed, forhold og forventninger til køn samt Alain Badiou og Pascal Bruckner filosofiske overvejelser i henhold til kærlighed vil understøtte Butler i analysen af projektets empiriske materiale.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogEngelsk
Udgivelsesdato23 maj 2016
VejledereLene Bull Christiansen