Omsorgssvigt

Line Katrine Pedersen, Anna Maria Poulsen Martins & Emilie Ankjær Andersen

Studenteropgave: Basisprojekt

Abstrakt

Dansk resumé
I vores projekt undersøger vi forskellene og lighederne mellem omsorgssvigt i Japan og Danmark.
Vi interviewede tre ekspertvidner; en dansk socialrådgiver, en dansk børnelæge, der specialiserer sig i omsorgssvigt og en japansk gæstforsker ved RUC, der specialiserer sig i det japanske samfund for fremme af videnskab. I de tre interviews fokuserer vi på deres faglige ekspertise og erfaring, som vi bruger i vores analyse. Vi bruger deres udsagn til at supplere vores teorier.
Vi bruger arbejdet i Kari Killén, Margaret S. Mahler og John Bowlby til at analysere, hvordan familie- og samfundsstrukturen påvirker børns tilknytning. Vi brugte Giddens teori om refleksivitet for at forklare, hvordan forældrene skal balancere familie, identitet og arbejde i et moderne samfund, og hvad det gør for børnene. Herbert Spencer hjælper os med at forstå, hvilken slags familiestruktur vi havde i vores fortid, og hvorfor det er ændret.
Vi fandt ud af, at omsorgssvigt i Japan og Danmark ikke er ret ens, men kultur har stor indflydelse på forskellene. I Japan sker det meste af den omtalte omsorgssvigt i lavindkomstfamilier, hvor som i Danmark barnetilpasning er baseret, skal forældrene selvrealisere.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato19 dec. 2017
Antal sider63
VejledereJames Giles

Emneord

  • Omsorgssvigt