Nordic Cover - Bakterieafvisende Overfladebehandling: Nordic Cover - Bacteria Rejective Surface Treatment

Stephanie N.A Rahbek, Alvine K.S Laubacher & Camilla J. Løbner

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Nanostrukturerede overflader har længe været brugt som selvrengørende overfladebehandling. Teorien bag bliver beskrevet ved wetting og lotuseffekten, og åbner dermed for hypoteser omhandlende bakteriers opførsel på overfladerne. Forsøget her foregår med E. coli vækst på identiske overflader, med den eneste variant værende, at den ene er nanobehandet og den anden forbliver ubehandlet. Her vises hvor vidt der kan påstås at være en sammenhæng mellem bakterievækst og overfladebehandlingen, på baggrund af grundteori om E. coli, wetting og lotuseffekten. Yderligere viser forsøget også om en teori fra nano-firmaernes side, med hensyn til den simple rengøring med vand, holder i praksis og hvor effektivt det virker ved forskellige skylleparametre. Selvom overfladebehandlingen ikke viser at være 100% effektiv og med fejl og mangler, vil det højst sandsynligt i praksis stadig have en mulighed for at begrænse spredningen af E. coli på offentlige institutioner, med højt krav til renlighed som hospitaler.

UddannelserBasis - Naturvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato29 maj 2016