Mutationer i melanocortin-4-receptoren og deres relevans for udviklingen af ekstrem fedme: Mutations in the melanocortin-4-receptor and their relevance in development of severe obesity

Sara Rubek Jørgensen, Christian Boysen, Andreas Linnet, Stefan Rehder & Lene Gede

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Målet med rapporten er at fastslå MC4Rs relevans i samfundets fedmeproblematik. Det er vigtigt at undersøge hvorvidt det er livsstilen eller genetikken som bærer den største del af skylden for den stigende overvægttendens. For at få dette overblik, er der taget udgangspunkt i et udvalg af forskerreviews inden for emnet, for på den måde at give et realistisk billede af, hvor stor en rolle genetisk fedme i virkeligheden spiller i dagens samfund. Ud fra vores analyser og gennemgangen af disse forskerreviews, har vi erfaret at mutationer i MC4R kan disponere for fedme, derfor er det vigtigt at fortsætte forskningen på dette område for at forbedre livskvaliteten for den enkelte ramte. Dog kan det ikke overskygge behovet for en livsstilsændring, hvis man vil komme hovedårsagen til den stigende overvægt til livs.

UddannelserBasis - Naturvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jan. 2007