Madspild

Mille Jaszczak Kofoed, Karin Pilgaard Mynster, Sarah Johannesson, Marie Gregers Møller Christensen & Lærke Amalie Høver Flensburg

Studenteropgave: Basisprojekt

Abstrakt

Dette projekt omhandler madspild i den danske detailhandlen. Der arbejdes med udgangspunkt i forskellige teorier omkring henholdsvis systeminnovation, sociotekniske systemer og konkurrence teori, som bruges til at analysere på, hvordan madspildsproblematikken i detailhandlen kan løses. Dette gøres med udgangspunkt i en todelt analyse, hvor der i den første del fokuseres på, en række politiske tiltag, samt lovændringer, omkring fødevarer i Frankrig. Den anden del fokuserer på et feltstudie af det ny åbnede supermarked Wefood. Wefood er startet af Folkekirkens Nødhjælp og handler med overskudsmad, som de får doneret af større supermarkeder, samt mindre producenter. Der undersøges, hvorvidt man fra statens side kan løse madspildproblematikken og hvorledes Wefood kan være det danske svar på en løsning til at komme madspildsproblematikken til livs. Til sidst danner de to analyser grundlag for en diskussion af hvorledes de to tilgange til bekæmpelse af madspild kan bidrage til en mere bæredygtig detailhandel. Det konkluderes i projektet at den franske model ikke direkte kan overføres og implementeres i Danmark. Det konkluderes yderligere, at Wefood som den danske model ikke alene kan nedbringe det madspild der foregår i Danmark, men det er med til at rejse opmærksomhed omkring problematikken hos forbrugeren og dette vil på længere sigt, være med til at kunne nedbringe madspildet i Danmark.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Bachelor
SprogDansk
Udgivelsesdato25 maj 2016
Antal sider55
VejledereNatalia Karina Lehrmann

Emneord

  • Madspild
  • Wefood
  • Fransk fødevarelovgivning
  • Systeminnovation
  • Sociotekniske systemer