Mønsterbrydning og reproduktion af uddannelsesmæssig arv

Camilla Ugleholt Hansen

Studenteropgave: Speciale

Abstrakt

Specialet fokuserer på uddannelsesmæssig arv ved at undersøge, hvad der får nogle til at videreføre en uddannelsesmæssig arv, og hvad der får andre til at bryde den uddannelsesmæssige arv, og hvordan social baggrund indvirker positivt såvel som negativt på den enkeltes uddannelsesniveau. Er det lettere for akademikerbarnet at få en universitetsuddannelse, end det er for arbejderklassebarnet? Socialforskningsinstituttets ungdomsforløbsundersøgelse bruges som baggrund for analysen med mulighed for, på basis af dette, at kunne sige noget om de generelle tendenser i Danmark. Specialet kredser i særdeleshed om to modsatte tendenser, der forventes at være i analysen: reproduktion og mønsterbrydning.

UddannelserForvaltning, (Bachelor/kandidatuddannelse) Kandidat
SprogDansk