Kultur og Nationalitet i Nationalmuseets Udstilling Danmarkshistorier 1660-2000

Anne Brædder, Flach de Neergaard, Anna Louise & Nicole Emilie Kudera

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Kultur- og Sprogmødestudier ABSTRACT Projekttitel: Kultur og nationalitet i Nationalmuseets udstilling Danmarkshistorier 1660-2000 Forfatter(e): Anne Brædder, Anna Louise Flach de Neergaard, Nicole Emilie Kudera Færdiggørelsestidspunkt: 29.05.2007 Emneområde: En tværfaglig museologisk analyse af Nationalmuseets udstilling Danmarkshistorier 1660-2000, der belyser kultur- og nationalitetsynet i udstillingen. Problemstilling: Hvilke billeder formidler Nationalmuseet i udstillingen Danmarkshistorier 1660-2000 af kultur og nationalitet? Vigtigste teoretiske referencer: Vi antager gennem en museologisk tilgang et postmoderne-inspireret udgangspunkt. Kulturbegrebet er defineret ud fra Hooper-Greenhill (museolog) og Scott Lash. Nationalitetsbegrebet er defineret ud fra Benedict Anderson og suppleret med Edward Said. Af museologer kan bl.a. nævnes: Holmstrøm og Mordhorst/Wagner Nielsen.

UddannelserKultur- og Sprogmødestudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato10 jun. 2007