Krøniken - en nedgangshistorie i en opgangstid

Gerda Bohsen, Kasper Helweg Jonassen, Mick Søren Allerup Jensen, Anne-Sofie von Holstein, Tine Bolvig, Kasper Heron Købke & Nanna Birksø Quvang

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

Dette projekt har søgt at finde frem til Krønikens fascinationskraft samt hvad en serie som Krøniken har af betydning for vores historiebevidsthed. Dette er gjort ved hjælp af dels en række teoretikere, dels egen empiri. Hovedteorierne i vores arbejde med dette projekt er udarbejdet af; Arstoteles, Gunhild Agger, Rie Fridorf samt Bernard Eric Jensen. Disse teorier samt egen empiri er derefter benyttet i forbindelse med Krøniken. Vi konkluderer at fascinationskraften skal findes i en række komplementerende faktorer. Dramaturgisk set er Krøniken dygtigt udført og forfatterne bag serien har ligeledes været gode til at låne elementer fra værker som allerede har bevist deres værd i en række sammenhænge. Ligeledes gør vi i projektet opmærksomme på hvilke faktorer man skal være opmærksom på hvis man ønsker at inddrage Krøniken som undervisningsmateriale i eksempelvis folkeskolen.

UddannelserBasis - Humanistisk Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk