Konsekvenserne af the War on Drugs

Magnus Worm Jensen, Philip Skou Christensen, Niels Achton Wilcke, Tobias Stensgaard Bornebusch Jensen, Adam Bergmann Andreasen & Mathias Sigel Jensen

Studenteropgave: Basisprojekt

Abstrakt

Abstrakt
Dette projekt undersøger og analyserer den diskurs, der blev benyttet og formet af administration under præsident Richard Nixon og senere Ronald Reagan vedrørende ”War on Drugs”. Dette vil vi gøre ved, at analyserer hvilken diskursive praksis, de to præsidenter benytter igennem flere af deres taler og hvordan den senere kom til at afspejle til egentlige ændringer i lovgivningen.

I løbet af Richard Nixons præsidentembede startede han, hvad der snart blev kendt som, ”the War on Drugs,” der delvist blev startet pga. den stigende mængde af narkotikamisbrug i USA. Den første del af vores analyse vil fokusere på, hvordan Nixons diskursorden retfærdiggjorde War on Drugs via et ønske om at skabe en højere grad af ”Law-and-Order”. Dette skete ved, at slå hårdt ned på stofmisbrugere og sælgere med lange fængselsdomme samt, at forsøge på, at rehabilitere den amerikanske befolkning. Denne diskurs gav fundament til Ronald Reagans egen diskursive praksis flere år senere, hvori Reagan forøgede og intensiverede forskellige elementer, i kampen imod narkotika og bragte hans kampagne ind i folkets hjem ved, at øge mediekampagnerne.

Vi analyserer også hvorledes Reagan og Nixons diskursordninger er blevet reflekteret på lokalt niveau, i staten New York, og hvordan disse love har påvirket og marginaliseret minoritetsgrupper ved, at hæve mindstestraffen for besiddelse og salg af stoffer samt ved, at lave en omlægning af den måde, man har valgt, at kategorisere de forskellige typer af narkotika. Konsekvenserne kan blandt andet ses i form af, en bredere kriminalisering, af minoriteter samt, at tidligere straffede borgere har mistet deres ret til, at stemme og finder problemer med at finde arbejde.

UddannelserBasis - Samfundsvidenskabelig Bacheloruddannelse, (Bachelor uddannelse) Basis
SprogDansk
Udgivelsesdato28 maj 2017
Antal sider78
VejledereJanus Mortensen

Emneord

  • War on Drugs
  • Minoritetsgrupper
  • Stoffer
  • USA