Kina og Afrika - a replay of the old story?

Manja Hoppe Andreasen, Bjarke Eltard-Larsen & Kahin M. Farah

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

I denne rapport undersøger vi hvordan de politiske og økonomiske relationer med Kina påvirker udviklingen i Afrika syd for Sahara. Vi undersøger først hvad Kina vil i Afrika ud fra en analyse af deres officielle Afrika-politik og deres interesser i kontinentet. Derefter afdækker vi omfang, dybde og natur af relationerne mellem Afrika syd for Sahara og Kina i forhold til diplomatisk kontakt, politiske aftaler, handel, investeringer, lån og bistand. Til slut undersøger vi hvordan disse relationer påvirker den økonomiske udvikling i Afrika syd for Sahara i forhold til vækst, eksport, eksportstruktur, bytteforhold, lokal produktion og beskæftigelse.

UddannelserInternationale Udviklingsstudier, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk
Udgivelsesdato10 jan. 2008