København under ombygning på grund af stress

Silje Amalie Eikeland Rose, Julie Yapa Schmidt Sørensen, Daniel Rauno Lindholm, Anders Jensen & Kathrine Aastrup Jørgensen

Studenteropgave: Fagmodulprojekt

Abstrakt

Dette projekt vil undersøge Københavns nyoprettede kommunale stressklinikker med udgangspunkt i problemformuleringen: Hvilken type ydelse er Københavns Kommunes stressklinikker og hvordan kan disse betragtes som at være en social investering?
Det bliver analyseret hvorvidt Københavns Kommune har opnået de ønskede målsætninger, som udspringer af Sundhedspolitikken `Nyd livet Københavner`, med fokus på deres hovedmål “at udligne social ulighed i sundhed”. Projektet vil med udgangspunkt i tilbuddets målsætninger analysere, hvilke typer af forebyggelsesstrategier der har været anvendt, med henblik på at analysere frem til, hvilken type ydelse Københavns Kommunes stressklinikker er en eksemplificering af.
Projektet vil diskutere placeringen af ansvaret mellem regioner og kommuner samt baggrunden for Københavns Kommunes prioritering i form af varetagelsen af stressramte borgere, med henblik på at konkludere hvorvidt Københavns Kommune har opnået de ønskede målsætninger, og hvilke problematikker som har været forbundet med dette.
Vi kan konkludere, at stressklinikkerne ikke formår at rekruttere de sårbare københavnere, der har begrænsede muligheder for hjælp til behandling af stress. Dermed konkluderes det, at Københavns Kommune ikke har opnået deres målsætning om at reducere ulighed i sundhed.

UddannelserSocialvidenskab, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor
SprogDansk
Udgivelsesdato25 maj 2016
Antal sider82
VejledereLise Lotte Hansen