Ingen Vilje - Ingen Vej - Om Ligestilling, Køn og Kultur på RUC

Laurids Hovgaard, Annette Rohde, Kristine Esrom Raunkjær, Simon Chr Hansen, Katrine Holm Larsen & Alex Diatchouk

Studenteropgave: Semesterprojekt

Abstrakt

I projektet undersøger vi, hvordan ligestilling italesættes og arbejdes med på Roskilde Universitet. Dette spørgsmål stiller vi på baggrund af en undren over kvinders underrepræsentation i det videnskabelige personale i akademia. Projektet analyserer, om der findes barrierer i den akademiske kultur og den måde, hvorpå ligestillingen italesættes og praktiseres på RUC. Projektet er løsningsorienteret, i kraft af at vi diskuterer handlingsmuligheder og kigger de tiltag som Lund universitet har gennemført i forhold til ligestillingsarbejdet. Vi har i projektet primært inddraget teori af Pierre Bourdieu og Dorthe Marie Søndergård. Projektets empiriske grundlag er baseret på henholdsvis en mængde interviews, en række uddrag fra dokumenter arkiveret under Ligestilling i RUC's arkiv samt tekstnær analyse af de relevante politikpapirer fra RUC's personaleafdeling.

UddannelserSocialvidenskab, (Bachelor/kandidatuddannelse) Bachelor el. kandidat
SprogDansk